Dator > hur man får ut dator video på två skärmar

 • hur man får ut dator video på två skärmar


 • En av de vanligaste datorer på marknaden idag är en andra bildskärm. Detta kommer från en kombination av flera faktorer: avskaffandet priset på LCD-skärmar och en önskan om att ha så mycket utrymme på skärmen som möjligt bland dem. Den mest använda operativsystem (Microsoft Windows XP och Macintosh OSX) har stöd för flera bildskärmar och enkel installation. Äldre PC-modeller behöver i allmänhet ett andra grafikkort för att hantera en andra skärm, liksom de flesta bärbara datorer. Windows 7, Microsofts senaste system är byggt för att stödja flera bildskärmar, och installationen är mycket enklare än i XP.

  Du behöver:
  Computer
  . Sekundär bildskärm.
  Adapter kablar (valfritt, beroende på operativsystem).
  Sekundär grafikkort (tillval, beroende på operativsystem).
  Monitor splitter-kabel (tillval, beroende på operativsystem).

  installationsprogrammet för Mac OS X


  1.
  Slå på datorn runt för att hitta vilken typ av Mac den är och huruvida en andra skärm har en DVI-eller VGA-port. Mac-datorer som sålts före oktober 2008 troligen att ha en mini-DVI-port. En mini-display port är vanligare på senare modeller. Bestäm portar genom deras färger: DVI-portar och kontakter är vit spets, medan VGAS är blå
  2
  Identifiera vad adapter typ som behövs. . . Det finns fyra typer som finns, motsvarar varje möjlig setup. Mini-display med VGA, mini-DVI-till-VGA, mini-skärm till DVI, och mini-DVI till DVI
  3
  Anslut adaptern till motsvarande portar på Mac och bildskärm.
  4.
  Starta bildskärmen och Mac. Datorn ska automatiskt känna av nya övervaka och justera själv. Om inte, öppna "Systeminställningar" panelen och klicka på "Bildskärmar". Detta öppnar ett fönster inställningar för primära (den inbyggda skärmen) och sekundära bildskärmar. Välj "arrangemang" på den primära skärmen.
  5.
  Klicka och dra de två rutorna på skärmen för att representera arrangemang av två skärmar. För att visa samma bild på båda skärmarna, se rutan "Bildskärmsdubblering" är markerad. Annars kommer skrivbordet sträcker sig över båda skärmarna, så att objekt som dras från en skärm till en annan.

  installationsprogrammet för Windows XP


  1.
  Ta reda på om datorn har flera bildskärmar. Titta på baksidan av datorn för en blå VGA eller vit DVI-port. Om det finns två VGAS, två DVIS eller en av varje, kan datorn stödja minst två skärmar utan att behöva en andra grafikkort. Hoppa till steg 4. Gå till steg 2 om det bara finns en port.
  2.
  Testa grafikkortet för att avgöra om den är kraftfull nog att hantera två skärmar av sig själv. Klicka på "Kör" från "Start"-menyn och skriver "dxdiag" i rutan som öppnas. Tryck "Enter" och vänta på att program för att samla sina uppgifter innan du klickar på "Visa"-fliken avgöra vilken typ av kort är installerat. Forskning chipet på nätet för att ta reda på om det kan stödja flera skärmar, om det behövs. Anslut båda monitorer för en port med en DVI-eller VGA-delare och gå till steg 4. Gå till Steg 3 om chipet inte kommer att stödja två skärmar.
  3.
  Byta ut grafikkortet eller installera en andra om chipet inte kommer att stödja två skärmar. Eftersom det finns flera modeller av PC, kommer det att vara snabbast att kontakta tillverkarens support för hjälp med att välja ett grafikkort och installation.
  4.
  Anslut monitorer till VGA eller DVI-portar på slutet av grafikkort (s). DVI-till-VGA-adaptrar kan krävas, beroende på placeringen av portarna på monitorer och CPU tornet.
  5.
  Högerklicka på skrivbordet. Välj "Egenskaper" i rullgardinsmenyn. Klicka på fliken "Inställningar" i det fönster som öppnas. Klicka på rutan med en "2" i den. För att visa samma bilder samtidigt på båda skärmarna, se "Utöka Windows-skrivbordet till denna bildskärm" är ikryssad. Annars kommer skrivbordet sträcker sig över båda skärmarna, så att objekt som dras från en skärm till en annan.

  Installationsprogrammet för Windows 7


  1.
  Anslut den andra övervaka i rätt port, strömförsörjning upp datorn och loggar in Det finns två sätt att sätta upp flera bildskärmar i Windows 7. den nya kortkommando (beskriven i steg 2) eller de egenskaper som visningsalternativ (Steg 3)

  2.
  Använd "Windows + P" kortkommando (tryck på "P" medan du håller ned Windows-tangenten) och välj "Duplicera" alternativet. Detta ger samma display på båda skärmarna, medan "Extend" sträcker skrivbordet över skärmarna.
  3.
  Högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet. Från rullgardinsmenyn väljer du "Screen Resolution". Ett fönster öppnas med en bild som representerar den fysiska placeringen av dina bildskärmar. Klicka och dra på bilden för att matcha din konfiguration. Nedan som är fyra rullgardinsmenyer. Välj "Duplicera dessa displayer" från en märkt "Flera bildskärmar". Detta visar samma skrivbord på båda skärmarna.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du använder HP LaserJet-skrivare P2015-serien

Relaterade artiklar


 • hur man använder ATA-hårddiskar på SATA II eMachines
 • hur du kontrollerar om min dator har en USB 2.0-port
 • piezo bläckstråleteknik
 • hur man kan återställa bilder på ett minneskort
 • Defragmentera servrar
 • Felsökning av en dator mikrofon
 • hur man bränner data på en DVD-R
 • hur man ger ut ett skrivhuvud från en Kodak 5300 skrivare
 • hur man byter en gateway LCD
 • hur man rengör hk rullar LaserJet-skrivare