Dator > hur man demonterar en acer notebook

 • hur man demonterar en acer notebook


 • Om du någonsin planerar att göra underhåll eller uppgraderingar av maskinvara till din Acer laptop, måste du veta hur man korrekt demonteras. Felaktig demontering kan skada din dator-och i allvarliga fall-göra din bärbara dator oanvändbar. Även om utmaningarna i demontera din Acer laptop är många, att veta hur korrekt att plocka isär din dator kommer att ge dig en fördel framför andra laptop-ägare. Du kommer också att kunna felsöka datorns maskinvara snabbt

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla ur alla strömkällor. Detta inkluderar nätadaptern, batteriet och alla externa enheter anslutna till datorn. Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Låt 10 till 20 minuter för din bärbara dator för att kyla ner.
  2.
  Bifoga en antistatisk, eller ESD, handledsrem på handleden och att datorns yttre hölje. Detta förhindrar skador på din dator som orsakas av statisk elektricitet.
  3.
  Placera den bärbara datorn ansiktet nedåt och rotera den bärbara datorn så öppningen är riktad framåt. Leta reda på stora plastkåpan i det övre högra delen av bärbara botten hölje. Detta täcker RAM, trådlösa kort och enheter CPU. Ta bort Phillips-skruvarna säkra locket till den bärbara datorn. Ställ den åt sidan.
  4.
  Leta reda på hårddisken täcka precis under den stora RAM och CPU täcka. Ta bort behålla Phillips-skruvar. Ta tag i svart dragfliken på hårddisken. Lyft rakt upp på hårddisken för att koppla bort den från sitt fack. Ta ut hårddisken ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Leta reda på RAM-moduler inuti de större hårdvara facket. Ta bort det översta RAM-modulen först. Sprid låsflikarna på varje sida av modulen. Skjut RAM-modulen ur facket och ställ den åt sidan. Upprepa detta steg för de andra RAM-modul installerad.
  6.
  Leta upp DVD-enheten till vänster om RAM facket. Ta bort den inre kryssmejsel inifrån RAM facket. Ta tag i sidan av DVD-enheten och dra ut den ur enheten facket och ställ den åt sidan.
  7.
  Leta flexibel svart plast täcker i det nedre högra hörnet av den stora hårdvara facket. Skala bort den från den bärbara datorn för att avslöja det trådlösa kortet. Koppla den trådlösa antennkabeln från kortet. Sprid låsning spärrarna från vardera sidan av det trådlösa kortet, lyft den ur facket och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort de två Phillips-head skruvarna som CPU-fläkt inuti hårdvara fack och koppla bort fläktens ström kabel från moderkortet. Lyft ut fläkten ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  9.
  Vänd den bärbara datorn över och öppnar LCD-skärmen så långt det går. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet bezel. Tangentbordet bezel är den tunna remsor av plast som ligger mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Bänd bort ramen och ta bort den från den bärbara datorn.
  10.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorn. Ta tag i övre kanten av tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter. Lyft upp på tangentbordet och placera den upp och ner över handledsstödet området. Leta reda på tangentbordet flatkabeln på undersidan av tangentbordet. Koppla bort tangentbordet kabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man bränner en dvd på en IBM thinkpad

Relaterade artiklar


 • hur man unpartition en enhet
 • hur du formaterar en Kodak SD-minneskort
 • Hur man laddar ner foton till sd mini
 • hur du ansluter en parallell skrivare till en bärbar dator
 • hur man korrekt installera drivrutinerna till grafikkortet
 • Hur man testar Inspiron 6400 batteritid
 • hur spela upp videoklipp på usb-enheter
 • hur du ansluter en skrivare till en dator med en USB-sladd
 • hur man tar betalt en Dell laptop
 • hur man byter bläckpatroner i en hp7310 kontor jet