Dator > hur man kan öka RAM-minnet utan att lägga till RAM

 • hur man kan öka RAM-minnet utan att lägga till RAM


 • Random Access Memory (RAM) kan din dators processor att hålla information som för närvarande används. Tänk RAM som en arbetsyta där du kan lägga ut alla papper och projekt du arbetar-ju större din arbetsyta, desto mer saker du kan göra utan att sakta ner och lägga bort saker för att rensa rymden. Din dator har samma begränsningar. När alltför många program öppna samtidigt, måste det stanna upp och lagra en del av den informationen på hårddisken för att rensa utrymme i RAM-minnet. Ju mer RAM-minne du har tillgängligt, desto snabbare din dator kan hantera de program som är öppna, men att lägga RAM-minne till en dator kräver att öppna höljet och arbetar på hårdvaran i systemet. Lyckligtvis finns det några sätt att få RAM utan att lägga till RAM-minne till datorn

  Du behöver:. .
  Pad och penna
  USB-enhet på minst 256 MB (om du kör Windows Vista eller Windows 7).


  1.
  Anslut en ledig USB-minne till din Windows Vista eller Windows 7 maskin för det enklaste sättet att öka minnet. Microsoft säger, "Windows ReadyBoost kan använda lagringsutrymme på vissa flyttbara enheter, t. ex. USB-flash-enheter, för att snabba upp din dator. " Vad som händer är att datorn använder snabbare flashminne på USB-enheten i stället för din dators hårddisk. Detta gör att datorn kan frigöra RAM utan att offra hastighet. Observera att inte alla USB-enheter kommer att fungera, och frekvensomriktaren måste vara ansluten till datorn så länge du vill ha ökad prestanda.
  2.
  Tryck på Ctrl + Skift + Esc på din Windows-dator att starta Aktivitetshanteraren. Välj "Processer"-fliken och sedan titta för att se vilka program som använder mest RAM. Det enklaste sättet att göra detta är att klicka på toppen av kolumnen "Memory" för att sortera efter mängden minne som används.
  3.
  Skriv ner de 10 eller 20 program som använder minnet. Du kommer att använda denna lista för att avgöra vilka program du kan vara utan. Notera namnet på programmet och hur mycket minne det använder. (Round siffrorna för att göra det lättare. )
  4.
  Avinstallera alla program som du inte använder längre. Var noga med att verkligen använda avinstallera funktionen istället för att bara ta bort filerna. (Gå till "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Lägg till /ta bort program. ") Välj något program från denna lista som du inte längre använder och avinstallera dem. Var mycket försiktig så att du vet vad du avinstallerar. Om du inte vet, rör inte det. Se listan du gjorde och korsa bort något av de program som du avinstallerade.
  5.
  Starta MSCONFIG ansökan genom att klicka på "Start" och sedan "Kör" och skriva "MSCONFIG" (utan citattecken). Under "Start"-fliken, leta efter något av de program från listan. Avlägsna alla program som du inte använder. Återigen, ta inte bort program som du inte kan identifiera. Det kan orsaka din dator för att återgå ett fel. Du måste starta om datorn efter att ha slutfört detta steg.
  6.
  Inaktivera alla funktioner i Windows Du får inte använda. I Windows Vista och Windows 7, det finns några resurskrävande funktioner som inte gör mycket mer än att operativsystemet ser bra ut. Till exempel föreslår TechRadar UK att du "stänger av Aero-gränssnittet om du kan göra utan att det (högerklicka på skrivbordet, väljer du Anpassa> Tema och välj Windows Classic). Ditt skrivbord ser inte alls lika vacker, men som kompensation sparar du nära till 40MB RAM-minne. "
  7.
  Minimera alla program som du inte aktivt använder. Detta signaler till Windows att det kan frigöra RAM-minne för program där du arbetar. Du kan snabbt minimera alla program genom att trycka på "Windows"-tangenten och "M" på samma gång och sedan klicka på programmet du för närvarande vill använda i aktivitetsfältet.

  tips och varningar


 • gå steg för steg som du inaktivera program och tjänster. Att hålla en förteckning över de ändringar du har gjort kommer att göra det lättare att gå tillbaka vid behov.
 • Ställ en återställningspunkt innan du börjar så att du kan vända eventuella ändringar. Klicka på "Start" och sedan "Control Panel" och sedan "System Properties" och välj "System Protection" fliken och klicka på "Skapa" knappen längst ner.
 • Det finns prestanda-Optimizer program du kan köpa. Om du vill prova en, kontrollera de resurser i den här artikeln.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man gör en hårddisk till hårddisk överföra

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna foton från ett CF-kort
 • hur man installerar DD-WRT programvara för att en Linksys 54gl
 • hur man kan spara e-postmeddelanden till en flash-enhet
 • hur du matar in ljud med en usb
 • hur man på höger musknapp mer känsliga
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse
 • hur man fyller bläckpatroner i en Lexmark X3650
 • Hur du kalibrerar ett batteri för bärbar dator
 • Felsökning FileMaker Server 9
 • hur man spelar in ljud på en dator utan en mikrofon