Dator > hur man fixar en överhettning batteri för bärbar dator

 • hur man fixar en överhettning batteri för bärbar dator


 • En bärbar dator batteri kan överhettas av flera skäl. Batteriet kan överhettas på grund av att fansen och galler täckt av damm och inte kunna korrekt cirkulera luft, eftersom batteriet är defekt eller på grund av batteri bör tas ur medan ansluten till nätadaptern när den inte laddas. Oavsett anledning, om du känner ditt batteri blir mycket varmt, eller överhettning, bör batteriet tas bort från den bärbara datorn och får svalna till rumstemperatur innan du försöker använda igen.

  Du behöver:
  tvättsprit
  . Bomullspinne.
  Tyg.
  Tryckluft.
  Notebook kylare (tillval).


  1.
  Stäng den bärbara datorn av. Ta bort nätadaptern.
  2.
  Ta ut batteriet ur den bärbara datorn. En bärbar dator batteri sitter på undersidan av den bärbara datorn. Skjut eller tryck på batteriet release eller batteri låsknappen och samtidigt lyfta uppåt på batteriet.
  3.
  Rengör batteriet och bostad. Fukta en bomullstuss i tvättsprit. Gnid in bomullspinnen på batteriets kontakter och batteri-bay batteriernas kontakter. Använd en trasa fuktad med en liten mängd tvättsprit för att torka av enheten batterihuset och batteri. Damm på batteriets kontakter kan minska batteriets effektivitet och kan göra att batteriet överhettas.
  4.
  Rengör fläkten och fläkt galler. Använd en trasa fuktad med tvättsprit för att ta bort damm från fläkten galler. Fläkten galler kan placeras på sidorna, botten eller både botten och sidor av en bärbar dator. Spray tryckluft på fläkten genom fläkten galler. Detta tar bort damm. Torka av fläkten galler en längre tid för att ta bort ytterligare damm. Felaktig luftcirkulationen är en av de vanligaste orsakerna till att ett batteri eller datorsystem överhettas. Ta bort smuts och damm kommer att möjliggöra bättre luftcirkulation och fläkt effektivitet.
  5.
  Placera batteriet i batterifacket bostaden genom att rikta in batteriets kontakter och trycka den på plats. Endast Placera batteriet i batterifacket bostaden om du laddar batteriet eller batteridrift. Lämna en avgift batteri i bostaden medan du använder nätadaptern kan leda till ett batteri överhettning.
  6.
  Prova en notebook kylare om batteriet fortfarande är överhettning. Anslut en notebook kylare till USB-porten på den bärbara datorn, och placera den under den bärbara datorn. En bärbar dator svalare har ytterligare fläktar och ventilation som hjälper luftflödet, vilket hjälper batteriet sval.
  7.
  Byt ut batteriet om batteriet fortsätter att överhettas efter alla dessa steg. Du kan ha ett defekt batteri. Ta bort det gamla batteriet och sätt i ett nytt batteri. Låt det nya batteriet att ladda i 12 timmar före användning.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man får in thinkpad bios

Relaterade artiklar


 • hur man hittar IP-adressen för Jetdirect
 • specifikationer för en Dell Inspiron 531 dator
 • hur man bränner data på en DVD-R
 • hur man kopierar en diskett till en flash-enhet
 • hur man byter bläckpatroner i en hp7310 kontor jet
 • hur man installerar en Dell övervaka förare efter en nedladdning
 • HP Scanjet 3570c & hur du skannar bilder
 • hur man startar en Acer Aspire One
 • Felsökning en Microsoft optisk mus
 • hur man säkert tar bort en extern hårddisk