Dator > hur du tar bort ett virus från ett USB-minne

 • hur du tar bort ett virus från ett USB-minne


 • Ett minne, också vanligen kallad en USB-enhet eller flash-enhet, är en liten och portabel datalagring enhet. Ett minne är en plug-and-play-enhet och ansluts till en dator via USB (Universal Serial Bus) gränssnitt. Eftersom minnen kommer sannolikt att vara knuten till flera datorer, de är mottagliga för att plocka upp infektioner från oskyddade datorer. Minnen också sprida virus, maskar trojaner och andra typer av skadlig kod på datorer den är ansluten till. Hålla din enhet ren och oinfekterade medför att använda en beprövad antivirusprogram för att skanna enheten varje gång enheten är ansluten, och ta bort misstänkta filer med kommandotolk.
  1.
  Slå på datorn och anslut USB-minne till en ledig USB (Universal Serial Bus) porten. Ett meddelande kommer pop-up frågar vilket program att använda för att öppna filer, inte tillgång innehållet på USB-minne. Klicka på "Avbryt" längst ner på skärmen och stänga meddelandet.
  2.
  Starta kommandotolken. Klicka på "Start" och sedan "Kör" för att öppna Kör rutan. Alternativt kan du använda "Windows" och "R" tangentkombinationen för att öppna Kör rutan. I utrymmet för textinmatning, skriv "cmd" och klicka "OK". Kommandotolken fönster kommer att visas med en svart skärm och en blinkande markör.
  3.
  Kontrollera enhetsbeteckningen till minne från "Den här datorn". Minimera fönstret Kommandotolken, dubbelklicka på "My Computer" och kontrollera enhetsbeteckning. Flash-enheten identifieras som en extern enhet, och uppkallad efter den tillverkaren, såvida de inte ändras. Stäng ". Den här datorn"
  4
  Expandera kommandotolken skärmen och skriv in enhetsbeteckningen följt av kolon. (:), Bredvid den blinkande markören. Skriv till exempel i "F:" om den bokstav som tilldelats minne är "F. " Hit "Enter".
  5.
  Se listan över filer som finns i minne. Skriv "dir /w /a" för att visa alla filer och dokument som finns lagrade i enheten. Anteckna mellanrum mellan "dir" och den första slash före "W. " Leta efter vanliga tecken på infektion, såsom obekanta filer och misstänkta objekt som du inte förvara i enheten. Några av de vanligaste infektionerna i minnen innehålla filer "Autorun. inf "," scvhost. exe "och" Ravmon. exe. "
  6.
  Ändra filattribut. För att ta bort filerna från kommandoraden, måste du inaktivera filer "attribut. I kommandotolken skärmen, skriv" attrib-r-en-s-h *. * "och tryck på" Enter ". Detta avaktiverar" read only "," arkiv "," system "och" gömda " attribut för alla filer i minnen. Anteckna utrymmen i textinmatning.
  7.
  Ta bort infekterade filer från USB-minne. Med attribut funktionshinder kan du ta bort någon post du inte vill behålla. För att ta bort en fil, skriv "del SampleFileName" och tryck på "Enter". Ersätt "SampleFileName" del av textinmatning med det riktiga filnamnet. Om du vill ta bort "autorun. inf," typ "del autorun. inf" och tryck på "Enter". Adress alla smittade objekt på samma sätt, och stäng sedan kommandotolken skärmen genom att skriva "exit" och trycka på "Enter". Fäst minne till en annan dator och skanna med en beprövad anti-virus program.

  Tips och varningar


 • Behåll en säkerhetskopia av dina data-minne på en annan plats.
 • Använd inte tummen köra i offentliga datorer som inte är skyddade.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du tar bort en hårddisk i en IBM Thinkpad T42

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Lexmark X85
 • information för SATA-hårddiskar
 • hur du skannar ett dokument & ladda upp den till din dator
 • bildskärmen kommer inte att komma ut ur viloläge
 • hur du lägger till minne till en Mac
 • hur man rengör en Microsoft trackball
 • vad behöver du för att ansluta PC till TV?
 • hur man kan stoppa en dator fläkt
 • Hur berätta om en dators moderkort kan köra en 64-bitars processor
 • Inaktivera Dell trådlösa adaptern