Dator > skillnader i Centrino & Core 2 Duo

 • skillnader i Centrino & Core 2 Duo


 • Intels Centrino (2) och Core 2 Duo-processorer är bärbara och stationära versioner av samma generation konsumenter riktade processorer. Men är den term Centrino också används för att hänvisa till flera generationer av processorer som når upp till processorer före och efter Core 2 Duo. Centrino är varumärket för Intels mobila processorer. De två processorer använder sig av liknande teknik men är skräddarsydda för att bättre tillgodose behoven av antingen bärbar eller stationär dator

  Performance

  Både Core 2 Duo och Centrino processorer med flera kärnor, 64-bitars processorer. Men Core 2 Duo-processorer har alltid två processorkärnor medan Centrino processorer kan ha valfritt antal kärnor beroende på processorn generationen. Från och med 2010 är Centrino processorer baserade utanför Core 2 Duo-processor och Core 2 Quad processorer, vilka har två och fyra processorkärnor respektive. De två centrala Centrino processorer är i paritet med Core 2 Duo-processor prestanda, men de flesta av Core 2 Quad-baserade Centrino processorer överträffa Core 2 Duo-processorer.

  Energiförbrukning

  Energieffektiviteten är viktig i alla elektroniska apparater, är det viktigare för bärbara än stationära datorer eftersom bärbara datorer är inte alltid ansluten till ett eluttag. Centrino processorer är konstruerade för att arbeta med mindre el än Core 2 Duo-processorer för att förbättra batteriets livslängd. Däremot kan den minskade strömförbrukningen komma till en kostnad av prestanda eller som har en högre produktkostnader för liknande prestanda med lägre strömförbrukning.

  Omkopplingsbar grafikfunktioner

  Centrino processorer är utrustade med den förmågan att ändra grafik kort på flugan i syfte att spara på batteriet. Omkopplingsbar Grafik bärbara datorer är utrustade med två grafikkort för att tillgodose användarens behov. Den högre prestanda kortet drar mer ström att köra än den lägre prestanda kortet, så processorn kan växla mellan de två grafik enheter för att spara ström genom att bara använda den högre prestandan kortet när det behövs. Core 2 Duo Stationära datorer behöver inte den här funktionen eftersom de inte drivas från ett batteri vid normal användning.

  Trådlös prestanda

  Centrino-processor är utformad för att arbeta med trådlöst nätverkskort bättre än sina stationära motsvarigheter. Trådlösa anslutningar är mer nödvändiga för bärbara datorer eftersom ansluta en bärbar dator genom en kabel till ett nätverk gränser en av de enheter huvudsakliga syften: att vara mer rörliga än en stationär dator

  Storlek

  Centrino processorer är fysiskt mindre än kärnan. 2 Duo-processorer (ungefär hälften så stor). De mindre Centrino processorer passar i det begränsade utrymmet i en bärbar dator bättre än Core 2 Duo-processorer. Men eftersom Centrino processorer är mindre, de kostar mer än Core 2 Duo-processorer som har samma prestanda.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man ansluter en bärbar dator till HDTV

Relaterade artiklar


 • Felsökning inget ljud på min laptop med Windows XP
 • Hur man överför video som tagits till USB
 • hur man startar en ljuddrivrutin
 • hur man frysa laptop batterier
 • specifikationerna för en Toshiba A205-S5000
 • hur man installerar ett internt trådlöst kort på en Compaq Evo n180
 • hur man byter en bios batteri i en Dell laptop
 • ominstallation ett tangentbord
 • hur man kommer in bios i en Toshiba laptop
 • hur man installerar Xubuntu kreativ ljudkort