Dator > hur du tar bort en Dell 6000 fall

 • hur du tar bort en Dell 6000 fall


 • Laptop är demontering en användbar färdighet för varje laptop ägare att finslipa. Den låter dig att felsöka, ta bort och installera viktiga maskinvaruenheter. För många användare av bärbara datorer, dock är detta en skrämmande utsikter. Den goda nyheten är att Dell Inspiron 6000 laptop är utformad på ett sådant sätt att den genomsnittliga bärbara datorn användaren kan ta isär det med lite mer än grundläggande förståelse av datorns hårdvara

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av din Dell 6000 laptop. Koppla bort nätadaptern och ta bort alla externa enheter från den bärbara datorn. Stäng locket, och placera den bärbara datorn nedåt. Rotera den så att öppningen är vänd mot dig. Leta reda på batteriet i det övre högra hörnet. Tryck på batteriet avtryckaren och lyft sedan ut batteriet ur facket.
  2.
  Leta reda på hårddisken nedanför batterifacket. Ta bort 2 Phillips huvud skruvarna som hårddisk inuti sitt fack. Ta tag i ansiktet på hårddisken mellan 2 fingrar och dra sedan ut den ur facket.
  3.
  Leta reda på CD /DVD-enheten strax under hårddisken facket. Ta bort 2 Phillips huvud skruvarna som CD /DVD-enheten. En av skruvhålen är markerad med ett hänglås. Sätt in en platt skruvmejsel i hålet bredvid Hänglåssymbolen. Tryck på skåran med skruvmejsel för att lossa köra från sitt fack. Ta tag i ansiktet på enheten och dra ut det.
  4.
  Hitta och ta bort de 2 Phillips skruvar ur minnet lock. Ta bort locket från den bärbara datorn. Tryck på den vita låsflikarna på varje ände av RAM-modulen i facket. Luta modulen i 45 graders vinkel, och dra modulen ur facket och lägg den åt sidan.
  5.
  Leta modemet inuti minnet facket. Ta bort 2 Phillips huvud skruvarna som modemkortet till sitt fack. Dra i den tydliga fliken sticker ut från modemkortet och lyft rakt upp för att koppla bort modemet från moderkortet. Moderkortet är den viktigaste kretskortet inuti den bärbara datorn där all hårdvara är ansluten. Lyft modemet ut och ställ den åt sidan.
  6.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna locket, att trycka den så långt du kan. Sätt en liten platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet locket. Tangentbordet omfattar är den tunna plastbit mellan LCD-skärmen och tangentbordet. Börja med att bända upp tangentbordet luckan. Arbeta dig till vänster sida av bärbara tills tangentbordet är borttagen.
  7.
  Ta bort 2 Phillips huvud skruvarna som håller fast tangentbordet till den bärbara datorn. Ta tag i överkanten på tangentbordet, luta den uppåt och sedan placera den upp och ner över styrplattan området. Koppla flatkabeln sträcker sig från botten av tangentbordet till moderkortet. Ta bort tangentbordet.
  8.
  Leta upp 2 mini PCI-kablar som sträcker sig från den högra sidan av skärmen. De är de enda kablarna som kommer ut på vänster sida av skärmen. Följ dem till där de ansluter till PCI-kortet och sedan koppla ur dem. Ett PCI-kort är en typ av hårdvara som ansluts till moderkortet. Ett PCI-kort kan vara allt från ett trådlöst kort till en video eller ljudkort. Sprid den vita låsflikarna på på varje sida om PCI-kortet och skjut sedan ut kortet och ställ den åt sidan. Låsflikarna är två bitar av plast som håller PCI-kortet på plats.
  9.
  Leta upp kabeln sträcker sig från mitten av LCD-skärmen. Koppla bort LCD videokabeln från moderkortet. Ta bort de 2 skruvarna från varje LCD gångjärn, och sedan försiktigt lyfta LCD-panelen bort av den bärbara datorns bas och den åt sidan.
  10.
  Flip basen av laptop över, och ta bort alla synliga Phillips skruvar från den bärbara datorn botten hölje. Vänd den bärbara datorn igen och ta bort de kvarvarande Phillips huvud skruvarna upp höljet till den bärbara datorns bas. Lyft upp på framsidan av den övre höljet, och sedan dra ur kabeln pekplattan från moderkortet. Ta bort det översta höljet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Detta avslöjar moderkortet i sin helhet.

  Tips och varningar


 • Använd ett ESD (elektrostatisk urladdning) armband för att förebygga problem med din dator från statisk elektricitet från dig kroppen.
 • Demontering kan bryta mot villkoren i din garanti avtal. Eventuella skador på din bärbara dator under demonteringen processen kan eller inte kan täckas inom ramen för Dell-garantin.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man beräknar bärbar batteritid

Relaterade artiklar


 • historia ThinkPads
 • hur att fylla din Dell färgade bläckpatron
 • specifikationerna för en Toshiba A205-S5000
 • Felsökning utskriftskvalitet på en HP LaserJet 1000
 • hur man installerar en 3Com homeconnect USB-kamera
 • hur man skriver ut filer på en Zip-enhet
 • hur man ansluter en iPod hårddisk till en dator
 • Hur du kalibrerar ett batteri för bärbar dator
 • Hur hårddiskar misslyckas?
 • hur man använder en flash-enhet för att öka RAM