Dator > Lägga till en Jetdirect skrivare

 • Lägga till en Jetdirect skrivare


 • Enkelt nätverk skrivardelning är möjligt med JetDirect skrivare teknik, en teknik utvecklad av Hewlett Packard som låter dig skriva ut från valfri dator i nätverket utan att ha en anvisad dator som skrivarservern. Detta förenklar din skrivardelning förmåga och gör att du kan ansluta skrivaren direkt till routern i stället för till en dator i nätverket. Lägga till en JetDirect-skrivare kan vara så enkelt som ansluter maskinvaran och installerar den nödvändiga programvaran.

  Du behöver:.
  Ethernet-kabel

  Lägg till skrivare Använda HP Software


  1
  Anslut skrivaren till ditt LAN genom att koppla. en vanlig Ethernet-kabel i nätverksporten på JetDirect-skrivare. Anslut kabeln till en av de numrerade portar på din router. Slå på skrivaren.
  2.
  Se till att datorn är en del av LAN genom att klicka på "Start" välja "Inställningar" och klicka på "Nätverksanslutningar". Sök efter "lokalt nätverk" och se till att det inte är ett rött "X" i närheten.
  3.
  Sätt JetDirect CD-skivan i en dator i nätverket och vänta på installationsfilen för att starta. Om installationsfilen inte startar automatiskt, öppna filen manuellt genom att klicka på "Start" och välja "datorn". Högerklicka på lämplig cd-enhet och välj "Utforska". Leta reda på filen "setup. exe" i rotkatalogen på CD och dubbelklicka på den.
  4.
  Klicka på "Install" och följ instruktionerna på skärmen för att installera JetDirect-skrivare i nätverket. Öppna ett dokument och skriva ut en testsida för att se till att anslutningen fungerar.

  Lägg till skrivare manuellt


  1.
  Anslut skrivaren till ditt LAN genom att koppla en vanlig Ethernet-kabel i nätverksporten på JetDirect-skrivare. Anslut den andra änden av kabeln till en av de numrerade portar på din router. Slå på skrivaren.
  2.
  Se till att datorn är en del av LAN genom att klicka på "Start" välja "Inställningar" och klicka på "Nätverksanslutningar". Sök efter "lokalt nätverk" och se till att det inte är ett rött "X" i närheten.
  3.
  Tryck "Meny" på skrivaren och välj "Information. "Välj" Printer Configuration "alternativet. Vänta på testsida. Leta reda på" TCP /IP "på sidan och noterar antalet. Antalet bör se ut" 192. 168. xx ", där" X " skall ersättas med siffror som är specifika för din skrivare.
  4.
  Öppna webbläsaren som du väljer på en dator som ansluter till nätverket och skriv in IP-adressen du antecknade tidigare i adressfältet . Tryck på "Enter".
  5.
  Välj "Nätverk" fliken och sedan "TCP /IP" fliken. Klicka på listrutan och välj "Manual" som IP-konfiguration metod. Mata in IP-adressen som du antecknade tidigare i "IP Adress". Klicka på "Apply". Stäng webbläsaren.
  6.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen". Klicka på "Skrivare"-ikonen. Klicka på "Lägg till en skrivare" för att starta "Guiden Lägg till skrivare".
  7.
  Klicka på "Nästa" och välj "Lägg till en lokal skrivare. " Välj "Skapa en ny port" och klicka på listrutan och välj "Standard TCP /IP-port. " Klicka på "Nästa" och välj "TCP /IP-enhet" som enhetstyp. Mata in IP-adressen som du antecknade tidigare. "Port name" kommer att automatiskt fylla. Klicka på "Nästa".
  8.
  Vänta medan guiden känner skrivaren. Klicka på "Slutför" och sedan installera skrivardrivrutiner genom att välja skrivarmodell från den medföljande listan och klicka på "Nästa". Namnge skrivaren om du väljer och väljer alternativet "Ja" om du vill att skrivaren ska vara en standardskrivare. Klicka på "Nästa". Välj "Ja" för att skriva ut en testsida och klicka sedan på "Finish. "


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man defrag på en fjärrdator

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar ett trådlöst nätverkskort på en Inspiron 1520 med Vista
 • hur du tar bort papper som fastnat från en HP C4280
 • hur man starta om tjänsten Printer Spooler
 • hur du tar bort en kylfläns på en Pentium 4-processor
 • skillnader mellan logiska och primära enheten
 • hur man kan kontrollera om en dator har USB 2.0
 • hur man formaterar en Maxtor hårddisk
 • hur man synkroniserar musik till ett SD-minneskort
 • hur du tar bort en SATA-kabel från en hårddisk
 • Defragmentera servrar