Dator > tips för skanning av diabilder och foton

 • tips för skanning av diabilder och foton


 • Skanna diabilder och foton är ett lätt sätt att konvertera dem från papperskopior till digitala filer för lagring på din dator och överföring via Internet. Genom att utveckla effektiva rutiner i ditt skanning vanor kan du göra det mesta av tekniken och minimera misstag och bortkastad tid.

  Teknik

  Få alla bilder som ska skannas förväg. Utse platser till vänster och höger på skannern för bilder som måste skannas och bilder som redan har genomsökts. Ju fler bilder du planerar att skanna, desto mer tid detta kommer att spara. För bok återförsäljare som laddar upp bilder av sina böcker, tekniker byggnad bildbibliotek, eller foto anställda labb som scanna saker hela dagen lång, kan organisation av detta slag kumulativt spara timmar. Lägg det på framsidan av skannern och inte flytta den när skannern är scanning, flytta den kommer att orsaka suddighet och utstryk. Undvik skanning med maskinen i direkt solljus, vilket kan påverka färgmättnad i bilden.

  redigering

  När bilderna är i datorn kan du höja deras kvalitet genom att redigera dessa. Några bilder på grund av sin läggning på scannern ytan, kommer att vara i sidled, andra kommer vara upp och ner. Välj Bild /Rotera /höger eller vänster (i de flesta program) för att korrigera detta. Du kan också centrum föremål i bilden genom att beskära ut i kanterna. Klicka och dra musen över bilden för att skapa en ruta, och välj sedan Bild /Beskär att ta bort allt utanför lådan. Också utnyttja de funktioner som gör att du kan ändra och förbättra färger och skuggor.

  Lagring

  Håll dina digitala filer organiseras genom att lagra dem i kapslade mappar. Exempelvis kan du skapa en mapp på skrivbordet och kalla den "digitala bilder" eller något liknande. Inuti denna mapp har fler mappar som organiseras av datum eller ämne. När du skanna bilder och skapa digitala filer, kan du spara filer direkt i lämpliga mappar genom att välja Arkiv /Spara som i bilden programmet och klicka dig vidare till rätt mapp som du vill spara bilden.

  Group Scanning

  Om du har flera små bilder som du behöver för att skanna, kan du spara mycket tid genom att göra flera av dem samtidigt på skannern. Du kan sedan lämna dem som en enda fil bild, eller separera dem med hjälp av programvaran Photo Imaging. Grupp skanning fungerar särskilt bra för bilder. Observera att du behöver en adapter för transparenta material, eller TMA, för att skanna diabilder på mest skannrar.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du ställer in en ny enhet

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort omslaget till en Dell Dimension 3000-dator
 • hur man installerar en Epson Stylus CX5000 allt-i-ett-skrivare
 • hur man använder ett Flash Media-kort
 • hur man bränner H 264 på en DVD
 • hur man installerar hårddisk på en HP Pavilion 3323w
 • hur man mäter en datorskärm för privatlivet filter
 • hur du ansluter flera videoingångar för att en bildskärm
 • hur man ändrar färg på din bärbara dator
 • hur man frysa laptop batterier
 • vad är en Dell Vostro?