Dator > säkerhetskopiering och återställning strategier

 • säkerhetskopiering och återställning strategier


 • Enligt en studie utförd av Carnegie Mellon University, hårddiskar har en standard årlig ersättning på mellan 2 och 4 procent. När multiplicerat med miljontals företag i hela landet innebär detta att nästan en miljon företag kommer att möta information förlust varje år. För att skydda mot denna risk, är säkerhetskopior som vanligen används för att spara och återställa data.

  Täckning

  täckningsnivån för viktig information är den första strategin som måste beslutas för en backup och återställa systemet. Två allmänna strategier finns. Den första är att utföra fullständig säkerhetskopiering, spara varje fil och program finns på ett datorsystem. Den andra strategin fokuserar på att säkerhetskopiera endast kritiska data, och inte kopiera varje enskild bit av systemdata.  Även om det kan tyckas att full täckning strategi är det bästa , det kommer ofta med flera nackdelar. Eftersom en stor mängd data tar tid att överföra, kan en fullständig säkerhetskopia avbryta arbetsflödet för ett företag och skapa stillestånd för de anställda. Som täcker varje bit av data i en säkerhetskopia kräver också en stor mängd lagringsutrymme, som snabbt kan bli dyrt.  Den alternativa av kritiska säkerhetskopiering löser de flesta av dessa frågor . Genom att säkerhetskopiera endast de viktigaste uppgifterna, mindre tid och utrymme behövs. Många datasystem innehåller diverse program och filer som inte används ofta, och behöver inte sparas. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är dock att viktiga filer eventuellt kan förbises och lämnade ut för säkerhetskopieringen.

  Frekvens

  Hur ofta säkerhetskopiering av data är en annan faktor som måste beslutas. Återigen, två grundläggande strategier är möjliga. Organisationer kan välja att utföra säkerhetskopiering mycket ofta, ofta varje dag eller ens varje timme. Motsatsen strategi är att utföra säkerhetskopiering mindre ofta, kanske en gång i veckan eller varje månad. Båda strategierna har fördelar och nackdelar.  Högfrekventa strategi för säkerhetskopiering har fördelen av att inkludera data som ändras snabbt. Om affärsredovisning data uppdateras varje dag, till exempel, kommer en hög frekvens strategi se till att dessa uppdateringar är säkra även om ett datasystem inte fungerar. Dessa frekventa uppdateringar tar dock tid. Om en organisation inte uppdateras uppgifterna ofta upprepade säkerhetskopieringar kan bli ett slöseri med tid och en och annan backup kan vara tillräcklig.

  Utrustning

  Opposing strategier också föreligga när det gäller utrustning och verktyg som används för säkerhetskopiering av data. Det enkla metod använder manuella säkerhetskopieringar ansluten till flyttbara lagringsmedia, t. ex. CD-RW-enheter eller minneskort. Den motsatta strategin är mer djupgående, och använder automatiserad backup programvara kombineras med permanent på platsen lagring, t. ex. data servrar.  Den första och enklare av de två strategierna fungerar bäst för små organisationer med små mängder data. I en tre-person företag, till exempel, kan varje användare sparas utan större ansträngning genom att kopiera filer till flyttbara media. I större organisationer kan dock denna manual strategi blir alltför tidskrävande. Eftersom flyttbara enheter kan förloras och överföringar kan glömmas bort, kan automatiserade system användas. Denna automatiska strategi är att skapa säkerhetskopior bygger på ett förinställt schema, och kan anslutas till en stor dedikerad lagringsserver.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:företag som gör plottrar

Relaterade artiklar


 • hur man säkert tar bort en extern hårddisk
 • hur reparera en Xbox 360 med en dålig hårddisk
 • hur man installerar USB 2.0 på Mac G4
 • hur man fyller en bror kassett lc61bk bläck
 • Hur man använder en 2-portars KVM-switch
 • hur att mata ut en CD från en iMac vid uppstart
 • hur man packar en mac dator för ett drag utan originalkartong
 • hur man kan kontrollera USB-
 • hur reparera ett administratörslösenord i XP på en Asus Eee PC
 • typer av biometrisk autentisering