Dator > hur man demonterar en Toshiba p105

 • hur man demonterar en Toshiba p105


 • Om du äger en Toshiba P105 bärbar dator kan du hitta dig själv med att plocka isär datorn, antingen ersätta en trasig komponent eller att rengöra kylare och fläktar. Medan du alltid har möjlighet att ta det till en reparation tjänst kan du ta isär säkert den bärbara datorn själv. Innan uppgiften, se till att du arbetar i en statisk miljö och inte på mattan. Se också till att bära en elektrostatisk urladdning rem hela tiden för att hålla dig jordad

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.


  1.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från din P105. Lägg din bärbara dator med framsidan nedåt på ett bord och ta ut batteriet. På P105, kan du ta bort batteriet genom att skjuta låsknappen till vänster och dra ut batteriet ur den bärbara datorn basen.
  2.
  Ta bort hårddisk, minne och trådlöst kort täcker. Varje täcka har två skruvarna som håller den på plats. Hårddisken locket på P105 är beläget i det bakre hörnet på vänster sida. Minnet luckan är i mitten av den bärbara datorn och den trådlösa locket är strax under det.
  3.
  Ta bort hårddisken från den bärbara datorn bas genom att ta bort de två skruvarna som håller den på plats . För in enheten till vänster. Detta kopplar den från moderkortet och låter dig ta bort den från hårddiskfacket.
  4.
  Avlägsna minnen genom att sprida spärrarna på båda sidor av stavarna med fingrarna. Detta gör att minnet att dyka upp i en vinkel. Ta tag i minnen av sidorna och dra ut dem ur viken.
  5.
  Ta det trådlösa kortet genom att ta bort de två skruvarna som håller den på plats. Kortet kommer att dyka upp i sin sockel när skruvarna är borttagna. Koppla de två antennkablar och skjut in kortet ur vägguttaget.
  6.
  Ta bort eventuella återstående skruvarna på den bärbara datorn basen. På P105, bör det finnas 19 totalt. Ta bort den enda skruv på baksidan gångjärnet höger.
  7.
  Vänd den bärbara datorn om. Öppna displayen och ta bort tangentbordet bezel. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända upp ramen och ta bort den. Den bezel ligger längs upp på tangentbordet.
  8.
  Ta bort de sex skruvarna som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet ut. Var försiktig eftersom den fortfarande är ansluten till moderkortet. Vänd det och lägg det nedåt på handledsstödet i din P105. Koppla den gula kabeln fäster tangentbordet till moderkortet och ta bort tangentbordet.
  9.
  Leta växel. Det är det gröna kretskortet under tangentbordet bezel. Ta bort de tre skruvarna som håller den på plats. Lyft upp tavlan och vänd på den. Koppla bort kabeln från moderkortet och ta bort växel.
  10.
  Bort de fyra skruvarna från displayen gångjärnen. Koppla bort videokabeln från moderkortet. Ta bort den gula tejpen som håller trådlösa antennkablar till den bärbara datorn och dra kablarna genom öppningen i mitten av locket. Skjut displayen från den bärbara datorn basen.
  Elva.
  Koppla ur kablarna som ansluter styrplatta och finger scanner till moderkortet. Ta bort de tre återstående skruvarna på topplocket. Använd en skruvmejsel för att trycka den optiska enheten ur den bärbara datorn bas och ta bort den. Lyft den övre luckan upp och av den bärbara datorn basen.
  12.
  Koppla bort alla kvarvarande kablarna från moderkortet, inklusive högtalare kabel för ljud-kabel och USB-kabel ombord. Ta bort de tre skruvarna som moderkortet till den bärbara datorn basen. Lyft den högra sidan av moderkortet upp och ta bort den från basen.

  Tips och varningar


 • alltid ur batteriet innan du utför något arbete på din bärbara dator.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Hur man laddar ner filer från en extern hårddisk till en ny dator

Relaterade artiklar


 • lägga till ett tangentbord till en bärbar dator
 • hur du delar internet med en iPhone på min laptop
 • hur man fyller en färgpatron Canon Bläck
 • hur man byter bläcket i en Lexmark X3650 patron
 • hur man får internet på en bärbar dator när DSL och kabel inte är tillgänglig?
 • Felsökning av en HP-skrivare f4240
 • hur man installerar Lexmark 2600 bläckpatroner
 • hur man fyller en Canon CLI-8
 • hur du partitionerar en hårddisk utan att förlora data
 • hur du installerar ett nytt grafikkort för Ubuntu