Dator > de bästa sätten att säkerhetskopiera en server

 • de bästa sätten att säkerhetskopiera en server


 • skapar en säkerhetskopia av ditt hem eller servrar nätverk är avgörande för en väl fungerande lokalt nätverk (LAN). Viktiga data lagras för senare hämtning om en hårddisk går sönder eller blir illa skadad. Flera sätt att säkerhetskopiera en server finns, med olika fördelar och nackdelar med sin egen.

  Tape och CD Backup Systems

  Tape backup-enheter kan integrerad del av nätet eller inneslutna på avlägsna platser. Tape backup ger en stor mängd lagring av data på ett ekonomiskt pris, men bandenhet tekniken blir den i datorn områden. Den största nackdelen med en säkerhetskopiering på band är den hastighet som kan vara avgörande i situationer där en återställning är nödvändig. En dvd-brännare kan användas som en backup system som fungerar snabbare än en bandstation till ett jämförbart pris. Nackdelen här är behovet av att ha personal på plats för att ändra och etikett diskarna.

  Disk Image Säkerhetskopior

  En disk image är en exakt kopia av en hårddisk komprimerat till en enda stor fil. Disk säkerhetskopior kan lagras på servern eller på andra medier enheter. Skivavbilder kan skapas med gemensamma disk kopiering och bränning. Den största nackdelen för att använda skivavbilder är du inte kommer åt vissa mappar eller andra uppgifter i bilden, måste du installera den fullständiga bilden för att komma till uppgifterna. Skivavbilder är anpassade mer mot bärbar dator eller hemnätverk än stora nätverk ansökningar.

  Klonade Drives

  En klonade enhet är en exakt kopia av en dators hårddisk på en annan hårddisk. I händelse av ett diskfel kan de två bytas ut, återvänder systemet till den sista klon sessionen. Kloning kräver investeringar i dubbla hårddiskar och kör ofta säkerhetskopiering sekvenser. Automatiserade kloning systemen har potential att överföra ett datavirus eller andra skadliga program, vilket gör att backup värdelös för en återhämtning. Schemalagd kloning av server enheter ger möjlighet att återställa en frekvensomriktare till så lite som minuter före kraschen men måste övervakas för att förhindra införsel av främmande kod fel.

  NAS Säkerhetskopior

  Network Attached Storage (NAS) är i huvudsak fristående hårddiskar anslutna till nätverket. NAS-system kan vara den mest pålitliga på plats backup för servrar. De kan ställas in för att styra med backuper, kloner eller skivavbilder. Den minst gynnsamma aspekt av en NAS är priset, som kan vara mycket högre än andra typer av Server Backup hårdvara.

  RAID-system

  I ett redundant array of independent diskar (RAID) system, för varje aktiv enhet inom servern, en dubblett, samma enhet finns. När data skrivs till en skiva, är det samtidigt skrivit till den andra. RAID-system ger säkerhetskopiering i realtid som andra servern säkerhetskopieringsenheter inte kan matcha. För nackdelar, RAID-system kontrolleras på moderkortet eller BIOS-nivå och kan vara svåra att installera. Eftersom båda diskarna får samma data, kan äldre datorer bli kraftigt minskad CPU-prestanda. RAID-system inte har något försvar mot skadlig kod och data skrivs på den primära enheten omedelbart korrumperar den andra enheten också.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du installerar Microsoft Wireless 4000 tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man ställer skrivardelning
 • hur man byter minne på en IBM Thinkpad T42
 • hur man får tillgång bios i en Toshiba laptop
 • hur man byter en nätadapter för en Acer Aspire One netbook
 • hur man fyller en HP A430
 • hur radera CD-RW skivor
 • Hur rengör jag skärmen på min bärbara dator?
 • hur du ställer in ett kort TV-tuner
 • hur man kan lagra program på en flash-enhet
 • hur man byter batteri i en Presario C700