Dator > Vad är tre lägen som system-BIOS kan använda för att relatera till hårda enheter?

 • Vad är tre lägen som system-BIOS kan använda för att relatera till hårda enheter?


 • System BIOS, allmänt känd som BIOS, är en förkortning för Basic Input /Output System. Det är det medium mellan hårdvaran och operativsystemet. Den primära funktionen för BIOS är att testa datorns maskinvara för sin funktionalitet varje gång datorn startas. Det utför POST (Power On Self Test), som hjälper datorn att uppnå den ideala maskinvaruinställningarna genom antingen manuell eller automatisk inmatning. Utom i operativsystem som Linux, BIOS-system ger komplett stöd för datorn.

  cylinder, huvud och sektor Mode

  cylinder, huvud och sektor läge är ofta förkortat som CHS-läge och även känd som normalt läge mellan tre olika lägen som relaterar till hårddiskar. Detta läge används av hårddiskar som har färre än 500 megabyte i utrymme på skivan. Cylinder, huvud och sektor stå för de tre viktigaste parametrarna som används i hårddisken specifikationer.  CHS läget är föråldrad nu eftersom hårddiskar med kapaciteter betydligt större än 500 MB utvecklas. Varje hårddisk med hjälp av CHS läget är begränsad till 1024 cylindrar, 16 huvuden och 63 sektorer, vilket motsvarar 500 megabyte. Den största bristen i detta läge är att den inte tillåter översättning på BIOS-nivå. Det var läget som använts i tidigare BIOS, särskilt före 1994, enligt PC Guide.

  Extended cylinder, huvud och sektor Mode

  Den utvidgade cylinder, huvud och sektor (ECHS) är läget också känd som den stora läge. Detta läge är huvudsakligen används för hårddiskar med disk mellanslag mellan 504 megabyte och 8. 4 gigabyte. Det begränsar hårddisken till 1024 cylindrar, 256 huvuden och 63 sektorer i det vanliga BIOS-läge.  Det är inte ofta används, som hårddiskar med en kapacitet större än 8,4 gigabyte används ofta i både hushåll och industri datorer. Hårddiskar med kapacitet på upp till 10 GB kan köra på den här enheten, men det finns en tidigare krav på disk-partition, vilket kan resultera i en barriär hit, orsakar datorproblem kallas "hängande".

  Logical Block Addressing

  Logisk blockadressering eller LBA läge är en unik typ av läge som inte använder den traditionella idén om en specifik numrerad cylinder, huvud och sektor adress för att hitta data på en hårddisk. Istället för den vanliga sättet att ta itu med, använder den sektorer att bestämma vilka uppgifter plats på hårddisken. De sektorer som är numrerade från noll till (n-1), där n är antalet sektorer som finns på hårddisken.  En hårddisk använder LBA-läget är inte föremål för 504 megabyte barriären, tack vare den unika översättningen den använder för data. Det är den vanligaste läget används i dag, eftersom det kan hantera en stor mängd data på hårddiskar utan problem.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du installerar en Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en iPod hårddisk till en dator
 • skillnaden mellan sata och ATA-hårddiskar
 • lätt dynamiska menyer för en webbplats
 • hur du uppdaterar drivrutinen för min Hewlett Packard synaptics PS / 2 port pekplatta
 • hur man strömma en kamera till en dator
 • hur man byter batteri på en Dell C610
 • vad är SCSI-kabel?
 • Hur du ser sända tv på datorn
 • hur man fyller Original HP bläckpatroner
 • Hur man laddar ner filer från en extern hårddisk till en ny dator