Dator > jämförelsen mellan RDRAM och SDRAM

 • jämförelsen mellan RDRAM och SDRAM


 • Rambus Dynamic Random Access Memory (RDRAM) och synkron dynamic random access memory (SDRAM) är två olika arkitekturer minne, vilket innebär en typ av minne kan inte användas i stället för den andra. De fysiska skillnader i varje minnesmodulerna förhindra användning av felaktiga minne i ett system för att arbeta med en specifik minnesarkitektur

  Memory Controller

  Båda minnesmodulerna (RDRAM och SDRAM) har minne styrenheter som skulle använda sig av de felaktiga minnesmodulen omöjligt. Den RDRAM har en inbyggd minneskontroller på varje chip medan SDRAM använder sig av en minneskontroller som finns på moderkortet.

  Latens

  Den hastighet med vilken minnet är tillgängliga och då blir tillgänglig för systemet , eller latens, är den andra faktorn som skiljer mellan de två minne arkitekturer. Latens för RDRAM är lägre än SDRAM. Latency spelar en viktig roll i minnet applikationer, det lönar sig att ha låg fördröjning som möjligt för snabbare svarstider. Den andra sidan av latensen problemet är att förbättra hastigheten inte framgår tillräckligt tydligt när programmet inte är så hungrig minne, vilket gör påståendet om ökade hastigheten ännu svårare att bevisa.

  Minne styrenheter och Speed

  Minnet controllers spela en roll i den snabba RDRAM och SDRAM. Varje gång det finns ett separat system (controller) som minne signalerna måste gå igenom, det finns ett pris att betala i hastighet. I RDRAM-moduler, är regulatorn integrerad i minneskrets medan SDRAM moduler beroende av moderkortets minneskontroller.

  latens lägre i DDR

  Latency är lägre i DDR arkitekturen på grund av dess inre konstruktion, som kräver färre styrsignaler, medan SDRAM måste gå via en extern regulator som kan kräva mer styrsignaler för att utföra en operation som översätter till långsammare drift.

  ökad värme

  RDRAM går varmare än SDRAM, göra användningen av kylare och fläktar en nödvändighet och ökande kostnader för RDRAM-moduler. Denna ökade komplexitet bidrar till den minskade populariteten av denna minnesarkitektur. SDRAM inte har de ansvar ökad värme för ökad prestanda. Ökad värme försämrar alltid utförandet av ett system om inte åtgärder vidtas för att skingra den.

  Kostnadsjämförelse

  Kostnaden för RDRAM är dyrare eftersom det är den nyare tekniken och dess fördelar har inte blivit utbredd ännu. Populariteten av en ny teknik kommer att öka när dessa fördelar blir mer uppenbara. SDRAM är den äldre tekniken, och förbättringar görs fortfarande till denna minnesarkitektur blir ännu lägre när det gäller kostnader än RDRAM, hålla sin popularitet hög.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du ändrar bläckpatron på en HP 6500

Relaterade artiklar


 • Felsökning självspelande
 • hur man återställer en HP 2650n
 • Felsökning bluetooth på en Mac
 • hur man uppgraderar en M1210 hårddisk
 • hur du överför musik från en dator till en bärbar dator
 • hur du tar bort ett batteri från en bärbar dator
 • hur man kan blockera webbplatser med routern
 • hur man rengör patroner bläckstråle
 • hur du installerar RAM-minne i en Acer aspire 1690 laptop
 • Hur man monterar en usb-enhet i Ubuntu