Dator > hårddisk filåterställning

 • hårddisk filåterställning


 • Logga in på en dator och inse att det inte fungerar korrekt kan vara oroande, eftersom misstag kan radera filer från hårddisken. Men datorkonfigurationer gör det möjligt att hämta data från en hårddisk även när operativsystemet inte längre är medveten om att uppgifterna finns på enheten

  Funktion

  Hårddisk File Recovery är möjligt eftersom datorn behåller data även efter att användaren har tagit bort det eller inte kan hitta den. Datorns operativsystem markerar filen som har tagits bort men det är fortfarande på hårddisken, den har helt enkelt försvunnit från sin tidigare plats i operativsystemets filstruktur. Fil återvinning programvara söker efter data för att återställa en fil eller hela enheten. Även använt uppgifter skulle vara möjligt, varnar PC Stats Hard Drive Data Recovery leda användarna inte skriva någon ytterligare data till enheten tills du återställa filerna.

  Typer

  Fri programvara är tillgänglig på programvara webbplatser som CNet, och detaljhandeln sälja kommersiella uppgifter återvinning verktyg. Användare bör hämta eller köpa återvinning verktyg för att arbeta med sin hårddisk format. Till exempel arbetar FINDNTFS återvinning verktyg för system som använder NTFS strukturen filformat, till exempel Windows XP. TestDisk är ett mångsidigt verktyg som kan återskapa förlorad data på antingen NTFS eller FAT-enheter från Windows, Linux och Mac-system. Också överväga ett program som Recover My Files, men systemet måste fungera korrekt för användaren att installera det och hämta data.

  Fördelar

  Hårddisk filen återhämtning kan hjälpa om en individ har förlorat fotografier, e-post, adressböcker eller annan information från sin egen dator och kan hämta förlorade information om konton, kontaktinformation och scheman från ett företag dator. Detta skulle kunna rädda den person eller verksamhet från att förlora material permanent eller från att hitta och mata in den. De rättsvårdande myndigheterna kan använda hård återhämtning köra filen för att ta digitala bevis vid en undersökning även om någon hade formaterat om hårddisken för att gäcka utredarna. Återhämtning kan vara avgörande för att tillhandahålla bevis för att fälla en brottsling eller för att bevisa en persons oskuld.

  Överväganden

  Vissa program kan för total återvinning av en hårddisk eller lagringsenhet, som inte kan behövas om en person bara vill att återvinna en eller flera filer. Till exempel, när en dator användare tar bort en fil på en Windows-system, flyttar den oftast till papperskorgen. Användaren kan sedan återställa filen från papperskorgen om hon inte har tömt den. Vissa program är utformade för att återställa enskilda filer. Några nya datorer levereras med sådana program redan installerat. Det tar vanligtvis mer tid att återhämta en hel hårddisk än att återskapa en fil eller två.

  Varning

  Det finns situationer där återvinning inte är möjlig. En är om hårddisken var fysiskt skadade av trubbigt kraft från en hammare, till exempel, som kan förstöra en hårddisk och gör det omöjligt att hämta data. Hög värme från ett verktyg som en svetsbrännare kan förstöra hårddisken tallrik och förhindra att ens professionella verktyg dataåterställning från att fungera korrekt.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man kan kontrollera typ datorminne

Relaterade artiklar


 • det svarta bläcket kommer inte att fungera i Canon PIXMA MP130
 • hur man installerar bror 240C bläckpatron
 • system specifikationer för Dell Inspiron b120 laptop
 • hur att fylla bläck i kanon iP4300 patroner
 • Felsökning av Brother HL 2140 kompakta laserskrivare
 • hur man tar betalt en Dell laptop
 • hur du ställer in en Mac mini blå tand
 • hur du formaterar en flash-enhet i fett
 • hur man förlänga livslängden för min laptop batteri
 • hur du tar bort DVD-enheten från en D600 laptop