Dator > hur man ändrar minnet på en Acer Aspire 5315-2153 laptop

 • hur man ändrar minnet på en Acer Aspire 5315-2153 laptop


 • Acer Aspire 5315-2153 levereras som standard med upp till 1G av PC2-4200 DDR2 533 MHz minne. Din Aspire 5315-2153 kan ha kommit med bara 512 MB minne eller 1G minne men kan uppgraderas i steg om 128 till högst 2G DDR2 533 MHz minne. Uppgradering av minne kommer att öka hastigheten på din bärbara dator. Det rekommenderas allmänt att använda samma PC2 minne som din Acer Aspire bärbar dator kom med. Därför nya minne kommer att behöva samma

  Du behöver:
  PC2-4200 DDR2 533 MHz minne.
  # 1 stjärnskruvmejsel.
  Stor, mjuk trasa.


  1.
  Stäng av datorn genom att hålla strömbrytaren på 3 till 5 sekunder. Detta kommer att frigöra eventuell överflödig ström från datorn.
  2.
  Koppla ur nätsladden från datorn om den är ansluten och ta bort batteriet. Att ta bort batteriet, vänd Aspire bärbara datorn och leta reda på batterilåset. Det bör finnas någon text eller små ikoner för att indikera det. Frigöra låset och dra ut batteriet.
  3.
  Placera en stor, mjuk trasa på en plan yta till exempel en disk. Placera Acer laptop nedåt med det stängt på toppen av tyg. Detta kommer att hindra det från att bli repig eller skadad.
  4.
  Touch en bit metall som är jordad med handen som ett metallföremål ansluten med en jordningsstiftet på kontakten . Detta kommer att frigöra all statisk elektricitet och förhindrar skada ömtåliga komponenter inuti datorn.
  5.
  Ta bort skruven som håller kåpan för din minnesplatser på plats med skruvmejsel. Omslaget skall märkas som "minne. "Placera skruven åt sidan så att den inte vilse och dra loss.  Du bör se ditt minne eller pinnar införts i deras spår. Om du gör inte du inte öppnar högra facket och kommer att behöva byta locket du bort och hitta den rätta.
  6.
  Tryck försiktigt ned på baksidan slutet av din topp-minne och release. Memory Stick ska dyka upp i en vinkel. Du får endast ha en beroende på om din Aspire har uppgraderats.
  7.
  Ta tag i kanterna på minnet och dra uppåt och ut från den bärbara datorn. Det ska glida ur facket att den passar in.
  8.
  Ta tag i kanterna på ditt nya minne och skjut det i öppningen där du tog bort den andra. Tryck försiktigt tills det tar stopp.
  9.
  Tryck ned den bakre kanten av ditt memory stick försiktigt tills det klickar på plats. Om du byter ut två minnen Upprepa steg 7 till 10.
  10.
  Tillbaka minnet locket och för in skruven i sitt rätta hålet där du tog bort det. Dra åt skruven på plats med din skruvmejsel.
  11.
  Ström på datorn och startar operativsystemet för att säkerställa att det nya minnet i din Acer Aspire fungerar.

  tips och varningar


 • Använd endast PC2-4200 DDR2 533 MHz minne i din Acer Aspire 5. 315-2. 153 laptop.
 • Om din dator startar inte, du hör larm hörs eller inte fungerar korrekt efter byte ditt minne kontakta din lokala datatekniker som något kan vara fel med datorn.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man kan öka ljudet på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar wattal en dator nätaggregat
 • om mikroprocessorn branschen
 • hur man installerar en HP psc 1350v skrivare
 • hur man fyller en Canon 41 bläckpatron
 • hur man hittar MAC-adressen för ditt kabelmodem
 • Hur vet jag om min dator har ett nätverkskort?
 • hur man gör en webbplats via mysql
 • hur du tar bort DVD-enheten från en D600 laptop
 • Hur man delar en usb 720 Verizon anslutning
 • hur du ställer in ett kort TV-tuner