Dator > hur du flyttar en hårddisk från en dator till en annan

 • hur du flyttar en hårddisk från en dator till en annan


 • Installera en hårddisk är ett bra sätt att öka nyttan av din dator. Det är särskilt givande om du vill få information från en dator till en annan. Så gott som alla stationära datorer har plats för mer än en hårddisk. De flesta bärbara datorer kan ta en andra hårddisk. För båda anläggningarna tar det inte mer än några minuter och en skruvmejsel

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel, antingen Phillips, regelbunden eller båda
  . .
  Tång.

  Att komma in i den gamla datorn Ta bort hårddisken och sätta den någon annanstans


  1.
  Stäng den stationära datorn och ta bort alla externa kablar. Ta av rätt sidopanelen. När du står datorns baksida, är det oftast på höger sida. Slå på datorn på sin sida. De flesta datorkomponenter är avskärmade mot statisk elektricitet. Ändå är det inte en dålig idé att jorda dig själv på ren metall av ramen på datorn innan du rör något. Leta reda på hårddisken. Det är oftast i den övre främre delen. Koppla bort kablarna. Använd skruvmejsel för att ta ut skruvarna och ta bort hårddisken.
  2.
  flesta hårddiskar kräver att du justera några hoppare. På baksidan av hårddisken kan du se korta, avskalade kablar som peta rakt ut på baksidan med plast broar kallas "jumpers" omfattar två av ledarna. Titta på etiketten på toppen av hårddisken. Du ser ett diagram som visar olika lägen för byglarna. De kan vara i "Master", "Slave" och "Cable Select" konfiguration. Hopparna kommer att placeras i "Master"-läge. Använd nageln eller en tång för att ta bort byglarna och ersätta dem i "Slave".
  3.
  Öppna måldatorns sidostycket och flytta den över på sin sida. Leta i viken som är utformad för att hålla hårddisken. Tryck ramen för datorn att ta bort eventuell statisk elektricitet du har köpt. Installera hårddisken. Detta kan kräva att du bifoga separat plast skenor på sidorna av hårddisken. När du har den nya hårddisken installeras, bifoga de uppgifter och kraftkablar. Sätt tillbaka sidopanelen och sätt tillbaka den yttre kablarna.
  4.
  Starta datorn. Titta efter meddelande under start-up som säger att du ska trycka på en viss tangent för att mata "inställning". Installationsprogrammet skärmar visar dig grundläggande information om datorn använder för att köra själv. Varje inställning är annorlunda. Leta efter information på hårddiskar och se om två är noterade. Om den nya hårddisken inte är där, kan du behöva installera om den. Dock fortsätta på Windows startskärm.
  5.
  När Windows är helt öppen Dubbelklicka på "Den här datorn" och se om den andra hårddisken är noterat. Om det inte är, gå in på kontrollpanelen och dubbelklicka på "Administrationsverktyg". Dubbelklicka på "Diskhantering" och sedan på det igen under "Lagring" på vänster sida. Se om det finns med i den nedre mitten listan över lagringsenheter. Om inte, klicka på "Action"-menyn och klicka på "Skanna diskar. " Om det fortfarande inte finns med i listan, stäng av datorn och kontrollera installationen av den nya hårddisken.
  6.
  Bärbara datorer är enklare. Stäng av maskinen och vänd på den. Hitta plastskyddet över hårddisken och ta bort den. Den nya hårddisken bara pluggar i. Om det finns ingen plats att koppla in den, kan din bärbara dator bara hantera en hårddisk. Mycket enklare. Ingen hoppare att konfigurera. Inga kablar för att ta bort. Inga skruvar för att ta ut.

  Tips och varningar


 • Försök inte detta är du inte bekväm i chassit på en dator. Kom ihåg att jorda dig själv att ta bort statisk elektricitet.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Lägga till en bror trådlös skrivare

Relaterade artiklar


 • hur du skannar på HP c3140
 • hur man fyller Epson cx4800 bläckpatroner
 • hur man byter en skärm Acer laptop
 • hur du hittar en BIOS-chip
 • hur man installerar en CAT5 Ethernet-kabel
 • hur du partitionerar en hårddisk utan att förlora data
 • hur du tar bort ett batteri från en bärbar dator
 • hur man driver ett defrag på Windows XP
 • hur du ställer nvidia 8800 GTS för bästa prestanda
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007