Dator > hur du ansluter andra intern hårddisk

 • hur du ansluter andra intern hårddisk


 • Ansluta en andra hårddisk på datorn låter otäckt första gången du ser det, men tack vare den modulära konstruktionen av dagens datorer och den lätthet med vilken dagens operativsystem emot nya hårdvara, är projektet inte mycket komplicerad och väl värt att göra. Du kan även använda den för att säkerhetskopiera dina viktigaste enheten i fall det kraschar

  Du behöver:.
  PC-kompatibel dator
  . Ny hårddisk med kablar.
  Dator verktygslåda.
  Installationsdisketten.

  Installera en andra hårddisk


  1.
  Välj en av två grundläggande typer av hårddiskar --- IDE och SATA. Om pluggar för din nya enhet är 3-1/2 inches bred du har en IDE-disk. Om det är mindre, det är en SATA-enhet. Öppna upp datorlådan och se vilken typ av kontakter du har på ditt moderkort. Om du har en SATA huvudenheten har du förmodligen 3 eller fler SATA-kontakter. Om så är fallet, köp en SATA-hårddisk. De är snabbare och mer tillförlitlig. Om du inte har några extra platser, kan du behöva köpa en SATA-eller IDE-kort till kontakten i moderkortet. Rådfråga din dators manual för att se till att du får rätt typ av hårddisk controller kort -. Vanligtvis PCI-Express om en del äldre enheter använder en hel PCI-kort
  2
  Läs installationen. instruktionerna i bruksanvisningen som följer med din nya enheten. Lägg din delar ut för på bordet bredvid den öppna datorn. Installera regulatorn kortet om du behöver en i en ledig kortplats
  3
  Leta viktigaste hårddisken och se om det finns en öppen hårddisk medelstora plats på enheten rack. . --helst över eller under den nationella enheten. De flesta IDE bandkablarna kommer med två pluggar --- en på slutet, den andra ungefär halvvägs ner. SATA-enheter levereras med en mindre röd kabel som ansluts till varje enhet för sig.
  4.
  Skruva den viktigaste enheten från racket och dra ut den. Markera ström och data kabel pluggar det kom ut. Om det är en IDE-enhet, kontrollera manualer för både hårddiskar för att ställa in byglarna på baksidan. Den viktigaste enheten är inställd som "master" och den nya enheten är "slav". Hopparna är små plastlocken som fäster på olika platser i två parallella rader av koppar stift. Den manuella berättar om master och slave pins gå. Med SATA-diskar behöver du inte ställa in byglar, bara att plugga in och köra.
  5.
  Skruva den viktigaste enheten tillbaka in i racket i övre viken. Fäst den övre kontakten på flatkabeln eller en röd SATA-kabel i förekommande fall vara att hårddisken och anslut strömkabeln. Skruva den nya enheten i den nedre viken och bifoga en strömkabel och antingen SATA-kabel eller mitten-kontakten på IDE flatkabel. De kör på slutet av IDE-flatkabeln kommer att befälhavaren enheten och den nya enheten slaven.
  6.
  Anslut SATA-eller IDE-kontakten på moderkortet eller kontrollerkortet. Stäng PC fallet, koppla datorn upp och starta upp den enligt de nya hårda instruktioner köra installationen. Installera drivrutiner och format från installationsskivan som följde med den nya hårddisken. Du kommer antagligen behöva starta om efter installationen.

  Tips och varningar


 • Gå med SATA-enheten om du kan för enkel installation och snabb dataöverföring. Om du bara har IDE-platser på moderkortet köpa en SATA controller. Det kommer inte bara hantera en SATA-hårddisk, men också kommer att hantera controller uppgifter för en CD /DVD-enhet /brännare och förbättra hastigheten med vilken dator hanterar diskarna.
 • Kontrollera att datorn är frånkopplad innan öppning fallet.
 • Bär antistatiska handskar eller använda en statisk urladdning enhet att försäkra att du inte skada de elektroniska komponenterna med en statisk laddning. Undvik att hantera kort och elektroniska kretsar med bara händerna.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man installerar en AV-kabel

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut dubbelsidigt i Vista
 • hur man förlänga livslängden för skrivare toner
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell Inspiron laptop
 • specifikationerna för en Toshiba A205-S5000
 • hur man uppgraderar en HP Pavilion 6357 cpu
 • hur man uppgraderar datorn till den senaste BIOS-version
 • hur du tar bort en HP 27 bläckpatron från HP 1200 skrivare
 • hur man använder en USB-hubb på en MacBook
 • hur man ansluter en bildskärm till en mini acer
 • hur unclog patroner bläckstråle