Dator > 128 bit vs 256-bitars grafikkort

 • 128 bit vs 256-bitars grafikkort


 • Räkna ut de relativa styrkor och svagheter grafikkort är inte lätt. Förutom den grafiska bearbetningen själva enheten, måste du överväga minne, processorer ström och andra komponenter. Sedan finns den dataöverföringshastighet eller "bitrate", av bussen som länkar kortets minne av sin processor. När du tar alla dessa hänsyn, även om det kan tyckas bakvända, är en 128-bitars grafikkort inte nödvändigtvis bättre än 256-bitars motsvarighet

  Funktion

  bitrate på ett grafikkort hänvisar till mängden data på kortet kan flytta mellan GPU och RAM med varje klockcykel. Detta är en del av kortets totala minne genomströmning, eller bandbredd. Mer bandbredd gör att kortet att dra till skärmen snabbare och med bättre upplösning, vilket ger mjukare och bilder med hög kvalitet.

  Performance

  Ett grafikkort faktiska genomströmning eller bandbredd, mätt i gigabyte per sekund i stället för bitar , beror på en kombination av bitrate av sin buss och frekvensen av dess RAM-minne. Detta beräknas genom att dividera den bitrate med 8 konvertera den till byte och sedan multiplicera resultatet med RAM frekvens i megahertz. Till exempel har en 128-bitars-grafikkort med 3000 MHz RAM 48 GB /si bandbredd. Allt annat lika, har ett 256-bitars kort dubbla beloppet, eller 96 GB /s.

  Missuppfattningar

  Även om det är sant att, allt annat lika, och erbjuder ett 256-bitars grafikkort dubbla minnet bandbredd av dess 128-bitars motsvarighet, realistiskt, kommer två grafikkort inte separeras endast med buss storlek. Andra faktorer, lsuch som mängden och hastigheten på RAM-minne, är alltid på spel. Av detta skäl bör korten alltid jämföras med den totala minnesbandbredd, aldrig sin bitrate

  Använder

  både 128 -. Och 256-bitars grafikkort passar för de allra flesta användare. De är mer än tillräckliga för grundläggande datoranvändning, och även för budget spel och allmän användning av 3D-grafik paket som 3ds Max och Maya. Entusiast-nivå kort kvar 256-bit, med endast den mest kraftfulla och dyra prestanda-nivå kort dimensionerade för 320 -, 384 -, och i sällsynta fall, 512-bitars.

  Överklockning

  bitrate på ett grafikkort är fysiskt begränsat av antalet stift processorn har, så det inte kan överklockas som en processor. En 128-bitars kort kan aldrig, med andra ord höjas tills det blir en 256-bitars kort. Eftersom minnesbandbredd är en produkt av bitrate och RAM frekvens, men det är möjligt att öka ett kort övergripande genomströmning med överklockning dess RAM. Och eftersom bitrate och RAM frekvens tjäna något annat syfte än att bidra till övergripande minnesbandbredd, den eventuella ökningen till ett effektivt en ökning för andra. Som sagt, överklockning RAM är alltid mer effektivt på kort med högre bithastighet. En ökning på 128 MHz på en 128-bitars kort resultat RAM frekvens i ytterligare 2,048 GB /s av genomströmning. Om kortet är 256-bitars istället, fördubblar att få till 4,096 GB /s.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:delar av en laptop mus

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en kanon CL-40
 • hur man köper kvalitet laptop reservdelar från bra webbplatser
 • Felsökning i Microsoft Bluetooth Mouse
 • hur man reparera en LCD
 • hur man unpartition en enhet
 • hur du ansluter berget mikrofon bandet usb
 • hur du partitionerar en hårddisk utan att förlora data
 • hur man kan stoppa HP-skrivaren från att skriva ut testsidor
 • hur du aktiverar bärbara högtalare
 • LaserJet 4L bruksanvisningar