Dator > hur du ändrar BIOS att starta från USB

 • hur du ändrar BIOS att starta från USB


 • Det finns många goda skäl för att starta upp datorn från en USB-enhet. Till exempel, om du vill prova ett annat operativsystem utan att störa den nationella hårddisken på datorn och sedan installera det nya operativsystemet på en extern hårddisk är ett bra sätt att köra systemet genom sin takt och avgöra om du gillar det.

  Detta tillvägagångssätt kommer att erbjuda dig flexibilitet att kunna köra båda operativsystemen på din dator. Men innan du kan starta det nya operativsystemet från USB-enheten, måste du ändra startordningen för datorn i systemets BIOS.

  AMI BIOS


  1.
  Anslut den externa USB-enhet eller penna driva till datorn innan du sätter på den.

  2.
  Tryck på "Delete"-tangenten när datorn utför "Power On Self Test" (POST) för att komma in i BIOS område på datorn firmware. POST utför en diagnostisk av komponenter på moderkortet och gör en hastig kontroll av hårddisk, minne och processor. POST varar bara några sekunder, och därför trycker på "Delete"-tangenten snabbt.
  3.
  Ange administrativa BIOS-lösenord om du uppmanas att göra det. När du skriver in rätt lösenord, kommer du att se de viktigaste BIOS-skärmen.
  4.
  Använd höger piltangent för att navigera till "boot" menyalternativet längst upp på skärmen och tryck på "Enter".
  5.
  Tryck på tangenten pil ner tills markören är på "Boot Device Prioritet" etikett. Hit "Enter" och tryck på nedåtpilen igen för att markera "1st Boot Device" alternativet
  6
  Tryck på "+" eller. . "-" Tangenterna för att tillgängliga startalternativ tills "USB Drive" eller "USB-HDD0" etikett är det markerade alternativet.
  7.
  Tryck på "F10" för att spara ändringarna och avsluta BIOS setup-programmet. När datorn startas, vänta på "Tryck valfri tangent för att boota från extern hårddisk" prompt att visa och tryck sedan på valfri tangent på tangentbordet för att starta från USB-enheten.

  Award eller Phoenix-BIOS


  1.
  Anslut USB-enheten till datorn.
  2.
  Vänta på inlägg att visa på skärmen, och tryck på "Delete" för att mata in BIOS. Ange BIOS-lösenord om du uppmanas att göra det.
  3.
  Tryck på höger piltangent tills markören är över "Boot" menyn. Tryck på "Enter".
  4.
  Tryck på tangenten pil ner tills den markerade markören är på "löstagbara" alternativet. Tryck på "+" knappen tills "Removable Devices"-märket på toppen av listan över startenheter.
  5.
  Tryck på "F10" för att spara ändringarna för boot ordning i BIOS och att avsluta verktyget. När datorn har startat trycker du på valfri tangent på tangentbordet för att starta från USB-enheten när du uppmanas att göra det.

  tips och varningar


 • Om du inte trycker på en tangent för att boota från USB-enheten när datorn startas, kommer det att starta till din huvudsakliga hårddisken efter några sekunder. Därför behöver du inte ändra inställningarna varje gång du vill starta från intern enhet.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:vad är syftet med IDE-kabeln?

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP 15 bläckpatron
 • hur man konfigurerar programmerbara snabbtangenter på en Logitech tangentbord
 • hur säkert bort en i bruk sd-kort i Windows Vista
 • Hur man delar en usb 720 Verizon anslutning
 • Definitionen av en dual-core processor
 • hur du tar bort tangentbordet på en Dell C600 laptop
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse
 • hur man hämtar raderade filer från Mac OS X
 • hur du ansluter en projektor till din PC
 • hur du tar bort DVD-enheten från en D600 laptop