Dator > hur man byter processor i en Toshiba Satellite A105

 • hur man byter processor i en Toshiba Satellite A105


 • Om din bärbar dator från Toshiba börjar att köra applikationer mycket långsammare, kan det vara dags att överväga en processor uppgradering. Din bärbara dator processor är den största chip på moderkortet som ansvarar för att utföra kommandon på datorns program. När din bärbara dator program uppdatering, så kommer deras krav på maskinvaran. Detta kan orsaka att datorn ska köras långsamma, eller orsaka några program bli oanvändbar. Toshiba Satellite A105-serien bärbara dator är inbyggt med en 1,6 GHz Intel Core Duo-processor chip. . Ta bort och sätta chip kräver att du isär ytterhöljet av den bärbara datorn

  Du behöver:.
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, och stäng LCD locket. Koppla bort nätadaptern från uttaget på baksidan av den bärbara datorn. Vänd på laptop över, och ta sedan bort batteriet från facket. Leta reda på trådlösa kortet täcker, ta bort skruvarna och ta sedan bort luckan. Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet. Ta bort alla markerade skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt, och sätt i en platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet locket. Tangentbordet omfattar en remsa av plast som spänner över hela bredden av den bärbara datorn mellan tangentbordet och LCD-enheten panelen. Bänd från tangentbordet locket och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorns bas. Lyft upp på tangentbordet och placera den nedåt över styrplattan. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  4.
  Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn vertikalt med bakkant på den bärbara datorn uppåt. Ta bort Phillips-skruv från varje hörn av den bärbara datorns bakkant.
  5.
  Placera den bärbara datorn platt, och öppna LCD-skärmen. Leta reda på LCD-video kabel som kommer från vänster på LCD-skärmen. Följ kabeln till kontakten på moderkortet och koppla bort den. Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet och lyft sedan upp LCD-panelen av den bärbara bas och ställ den åt sidan.
  6.
  Koppla bort alla synliga kablar från sina anslutningar på moderkortet. Placera den bärbara datorn vertikalt med bakkant laptop uppåt igen. Börja att separera den övre höljet från botten höljet med att dra ur spärrarna från baksidan av den sida av den bärbara datorn.
  7.
  Placera den bärbara datorn platta och sätt in en gitarr plocka in i klyfta som löper längs yttre kanten av den bärbara datorn. Arbeta dig runt hela basen av den bärbara datorn förrän det övre höljet är skild från den bärbara datorns bas.
  8.
  Leta reda på CPU-fläkt och kylfläns i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Koppla bort fläktens ström kabel från moderkortet. Ta bort alla Phillips-skruvar säkra kylfläkten och kylfläns till moderkortet. Lyft ut fläkten och kylflänsen församlingar ur den bärbara datorn. Detta avslöjar processorn.
  9.
  Vrid processorns platta huvud låsskruv i moturs riktning tills processorn är frikopplad från sin sockel. Lyft processorn ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  10.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera den nya processorn och återmontera den bärbara datorn.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Inaktivera bluetooth på en laptop

Relaterade artiklar


 • om mikroprocessorn branschen
 • Definitionen av ett trådlöst luft kort
 • hur man fyller en HP 15 bläckpatron
 • USB-port vs USB-hubb
 • hur man får tillgång bios i en Toshiba laptop
 • Hur man vet om en ny dator minne är korrekt installerad
 • hur man stänger av det antal lås på en hp laptop
 • hur man fyller Epson cx4800 bläckpatroner
 • hur du ställer in en webbkamera på en Mac-dator
 • Hur man delar en usb 720 Verizon anslutning