Dator > AMD jämfört med Intel-system

 • AMD jämfört med Intel-system


 • När det gäller processorkraft, det finns aldrig total konsensus. Vissa individer anser att Advanced Micro Devices, AMD eller producerar överlägsen chipsets för datorer, medan andra är övertygade om att Intel är den bättre av de två företagen. Faktum är att för de allra flesta individer, med ett system med någon av dessa två kommer förmodligen fungerar alldeles utmärkt

  CPU <.

  Den viktigaste aspekten för vissa individer är central processing unit, eller CPU. Medan både Intel och AMD har ganska ovanligt processorer, Intel skulle ha fördel när det gäller både till antal olika plattformar stöder, liksom den faktiska programmering. Med introduktionen av dual core och quad core, Intel har tagit ledningen i form av processorkraft, och AMD har att spela "fånga upp".

  Marketplace

  Ett område där siffrorna materia är i termer av globala marknaden på detta område släpar AMD långt efter Intel. I mars 2010, enligt analysföretaget iSupply Corp, hade Intel över 80 procent av den globala marknaden, medan AMD förpassas till endast 12. 1 procent. Men i mars 2010, både Intel och AMD avslöjade planer för sexkärniga processorer för stationära datorer, som kan tänkas begränsa klyftan mellan de två företagen.

  Kostnad

  När det gäller kostnaden har båda företagen varit jämnt matchade. Eftersom det skulle vara dumt för ett företag att ut priset själv, de två chiptillverkarna verkar vara att upprätthålla jämförbara priser. Men i vissa av de högre prisklasserna processorer, är Intel på dyrare sidan, helt enkelt beror på tillverkningskostnaderna för dess avancerade enheter.

  Kompatibilitet

  Eftersom det inte finns några system som endast är avsedda för AMD-processorer eller Intel-processorer finns det en hel del över maskinvara kompatibilitet. Det enda element i en stationär eller bärbar som är begränsat till en viss typ av chip i själva verket är de moderkort som antingen Intel-eller AMD-aktiverad.

  Performance

  I low-end prestanda tester, både AMD och Intel gjorde ganska jämnt. Eftersom testerna blev mer och mer grafikintensiva hade Intel det lilla övertag på grund av det smidiga flödet av sin dual-och quad-core bearbetning. Detta kan ändras när som helst, men eftersom AMD har tillkännagivit ett Fusion-processorn, som kommer att bestå av en påskyndad processor som kommer att ha fyra mycket kraftfulla processorer i det-att skapa ett slags "turboladdade" processor.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du felsöker kontinuerligt bläckpatroner flöde

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter ett minne
 • hur man byter en notebook nyckel
 • hur man byter minne i en Toshiba laptop
 • Hur man använder en Western Digital hårddisk
 • hur man kan spara från en dvd till en flash-enhet
 • specs på Panasonic DP-6010 skanner
 • definition av orden handdatorn
 • hur man uppgraderar till 512 RAM i en Dell Inspiron 5100
 • hur man ansluter en extern hårddisk till ett nätverk
 • hur man ansluter en Logitech webbkamera till en MacBook Pro