Dator > hur man byter en strömförsörjning på en iMac G5

 • hur man byter en strömförsörjning på en iMac G5


 • Strömförsörjningen insidan av en iMac G5 tillhandahåller all den kraft datorn behöver för att fungera korrekt. En defekt nätaggregat måste bytas ut eller G5 kan lida ytterligare skada, förutom att vägra starta när strömbrytaren trycks in. Du kan byta ut nätaggregatet själv, vilket sparar tid och pengar. En ny nätaggregat kompatibla med iMac G5 ska köpas av en auktoriserad Apple-återförsäljare, och du kommer också att behöva några vanliga verktyg som finns runt huset

  Du behöver:
  platt skruvmejsel.
  Phillips huvuden juvelerares skruvmejsel.
  Nya nätaggregatet.


  1.
  Ta bort alla kablar från iMac G5. Placera G5 framsidan nedåt på en bädd med nederkanten även med den sida av sängen. Lyft stå på baksidan av G5 uppåt.
  2.
  Lossa de tre skruvarna från ventilationsgaller på nedre kanten i G5 med Philips-head juvelerares skruvmejsel. Dra baksidan från G5.
  3.
  Touch metallen rektangulära strömförsörjningen på botten av G5 med pekfingret ur eventuell statisk elektricitet byggs upp.
  4.
  Lossa skruvarna längst upp till vänster och höger om strömförsörjningen med juvelerares skruvmejsel. Lossa skruven till höger om den övre högra skruven i strömförsörjningen.
  5.
  Bort den runda ljussensorn från logikkortet som ligger över mitten av strömförsörjning. Ta bort skruven från underkanten på mitten av G5 med den platta kanter skruvmejsel.
  6.
  Dra den nedre kanten av strömförsörjningen ur G5. Sätt spetsen på platt-kantiga skruvmejsel under den svarta kontakten som nu avslöjas. Lyft upp på toppen av det fasta kanter skruvmejsel för att lossa den svarta kontakten. Dra den svarta kontakten ut med fingrarna. Ta bort kabeln ansluten till den svarta kontakten från elnätet genom att dra den med fingrarna. Dra strömmen ur botten på G5.
  7.
  Placera lämna ersättning makten i botten av G5. Fäst kabeln från den svarta kontakten till eluttaget. Tryck in den svarta kontakten mot botten av strömmen i samma situation den tidigare intog på felaktiga strömförsörjningen. Tryck in den svarta kontakten i G5. Skjut nätaggregatet i G5.
  8.
  Sätt tillbaka skruven i botten med den platta kanter skruvmejsel. Placera sensorn för omgivande ljus tillbaka till sin ursprungliga position på logikkortet. Skruva de tre skruvarna på toppen av strömförsörjningen igen med juvelerares skruvmejsel.
  9.
  Sätt baksidan av G5 tillbaka på G5. Skruva de tre skruvarna i ventilationsgaller tillbaka med juvelerares skruvmejsel. Tryck stå på baksidan ner. Returnera G5 till sin ursprungliga position. Sätt tillbaka kablarna.

  Tips och varningar


 • Ta bort det befintliga ljuset knoppen från underkanten av strömmen om du inte ser ett omgivande ljus nub på den ventilationsgaller av iMac G5.
 • Använd en antistatisk rem att hålla statisk elektricitet från att skada de inre delarna av iMac G5.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man sätter in en tom DVD-R

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en samsung enad skrivardrivrutin
 • hur man bränner en Maxell DVD
 • hur du tar bort lcd omriktaren från en Inspiron 6000
 • hur man rengör ett ASUS M2N-E kylfläkt
 • hur man får två fast CD-skivor ur en CD-ROM-spelare
 • vilken typ av RAM är i en Dell Inspiron 1525?
 • HP 1500 skrivare felsökning
 • varför bärbara datorer krasch
 • Hur ändrar jag minnet på en Dell inspirion 700m?
 • hur man installerar ny Western Digital bärbar hårddisk