Dator > hur du säkerhetskopierar en server på en extern hårddisk

 • hur du säkerhetskopierar en server på en extern hårddisk


 • Datorservrar är en kritisk tillgång för många organisationer och företag. De lagrar känsliga och viktiga uppgifter som är nödvändiga för den dagliga driften. När en brand, skadliga inkräktare, strömavbrott, virus eller hårddisken strejker fel, kan servern tas ur drift och en organisation kan stoppas. I värsta fall kan data förlorad för alltid. Säkerhetskopiera hela servern bevarar viktig information och gör ett snabbt tillfrisknande. Dessutom använder en extern hårddisk som en enhet för säkerhetskopiering kan du flytta dina viktiga data till en sekundär plats och ur skymundan.

  Du behöver:
  skrivare
  . Dator.


  1.
  Besök en online-återförsäljare som Tiger Direct eller nytt ägg, eller shoppa på en dator delar butik som Best Buy eller Fry's Electronics att hitta en lämplig hårddisk kapsling. Köp en Serial ATA (SATA) låda som har en eSATA-gränssnittet om din server har en, väljer annat en kapsling med näst snabbaste gränssnitt, som är USB 2. 0. Också kontrollera och verifiera att inneslutningen kan försörja en hårddisk stor nog att backa upp serverns data.
  2.
  Köp en seriell ATA-hårddisk som passar din server. Till exempel, om din server har en hårddisk med 1 terabyte data och sedan köpa en hårddisk med minst 1 terabyte lagringsutrymme. Installera hårddisken i kammaren. Anslut enheten till en dator och formatera den externa hårddisken så att data kan skrivas till den.
  3.
  Gå till System Rescue CD hemsida och ladda ner den senaste versionen av SystemRescueCD programvaran. Bränna den på CD-ROM och etikett på CD.
  4.
  Stäng av din server och sätter i System Rescue CD. Starta om datorn och använda CD som boot media. När den blå CD boot skärm kommer upp, plocka antal boot alternativ 5, "SystemRescueCd: direkt starta den grafiska miljön" och vänta på att operativsystemet startar upp. Anslut den externa hårddisken till servern och montering av frekvensomriktaren.
  5.
  Klicka på CD-ikonen i det nedre vänstra sidan av skärmen för att visa menyn. Välj "System" på menyn och i nästa meny välja "Partimage. "I" Partition att spara /återställa "fönstret väljer hårddisk post som motsvarar serverns hårddisk. Skriv namnet på säkerhetskopian i" Image filen för att skapa /använda "textrutan och tryck sedan på" F5 " nyckel.
  6.
  I "Compression nivå" fönstret väljer du "Ingen" och tryck sedan på "F5"-knappen. I nästa fönster, skriv en beskrivning av din backup i "Partition beskrivning" textruta och tryck "Return" två gånger. I nästa fönster, välj OK "två gånger för att starta säkerhetskopieringen. När processen är klar klickar du på cd-ikonen, välj" Logga off "och sedan stänga din server och koppla den externa enheten och starta om servern.
  7.
  Förvara externa hårddisken på en säker plats. Välj en annan byggnad än den som din server är värd för som en plats att lagra dina säkerhetskopierade filer.

  Tips och varningar


 • Försök aldrig att backa upp din server när den är i bruk. Uppgifter kan ändras under säkerhetskopieringen körs äventyrar integriteten av din backup.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man sätter på en film på en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du hittar minnesplatser för en Dell Latitude D620
 • hur man byter en Compaq n610c klockbatteri
 • Hur felsöker jag en HP 2157?
 • hur du lägger till ytterligare en skärm till en bärbar dator
 • hur du uppdaterar en mac dator från 2001
 • hur man återställer en bläckpatron
 • hur man installerar en LEXMARK C510
 • Inaktivera tjänsten utskriftshanteraren
 • Hur kan jag använda äpple saker på min Microsoft laptop?
 • hur man installerar EASYSHARE Photo Printer 300