Dator > Felsökning Canon i960 skrivare

 • Felsökning Canon i960 skrivare


 • En väl fungerande skrivaren är ett användbart verktyg för datoranvändare. Canon familj av skrivare har ett utmärkt rykte bland både affärs-och personliga användare skrivare. Samtidigt som det är sannolikt att många Canon i960 skrivare ägarna kommer ut utan problem alls, inte ens den mest högkvalitativa skrivare behöver enstaka uppmärksamhet. De flesta skrivare frågor, lyckligtvis, kan hanteras av den genomsnittlige användaren att uppmärksamma några grundläggande underhåll och felsökning uppgifter

  Du behöver:.
  Enkel installationsanvisningar.
  Skrivarpapper.
  Ersättning bläckpatroner.
  Bruksanvisning.


  1.
  Stäng och starta om datorn som är ansluten till din Canon i960 skrivare.
  2.

  Leta reda på strömbrytaren på det nedre högra hörnet av Canon i960 skrivare. Om knappen inte lyser trycker du på den för att slå på skrivaren. Om lampan blinkar med orange sken, se steg 11.
  3.
  Läs igenom Snabbinstallation instruktionerna som medföljer skrivaren. Om du misstänker att det finns ett problem med skrivardrivrutiner, ta in installations-cd från din dator, starta om systemet och installera drivrutinerna igen.
  4.
  Lyft framsidan av skrivaren bostäder uppåt och leta reda på bläck facket. Kontrollera om alla bläckpatroner är installerade på rätt plats. Stäng av bläckpatroner vid behov.
  5.
  Stäng skrivarens hölje och köra en provutskrift och se om det finns bläck frågor. Beroende på resultatet, antingen ersätta tomma kassetter, justera skrivhuvudena eller köra ett rengöringsprogram.
  6.
  Kontrollera om vilken typ av papper matcher inställningarna på din Canon i960 skrivare . Ändra papperstyp på menyn Skriv ut, om det behövs, och ändra utskriftskvaliteten.
  7.
  Stäng av skrivaren och låta den svalna i minst 15 minuter. Överdriven användning kan leda till att skrivhuvuden överhettas, speciellt om du använder tyngre papper.
  8.
  Ta bort eventuellt papperskvadd genom att försiktigt dra den fastnade papperet genom print rullarna. Dra papperet uppåt uppifrån eller ned från botten av fodret vägen. Tryck på "OK" för att återuppta utskriften.
  9.
  Rengör pappersmatningsrullen. Håll "Resume /Cancel tills strömindikatorn blinkar orange tre gånger. Upprepa processen två gånger för att helt rotera och rengöra matarrullen om Canon i960 skrivaren.
  Tio.
  Stäng av skrivaren. Öppna höljet och kontrollera om främmande föremål som kan blockera de inre komponenterna.
  11.
  Bestäm vad felmeddelande visas av den orange blinkande ljus. Två blinkningar indikerar att pappersfacket är tomt. Tre blinkningar föreslår pappersstopp. Fyra blinkningar betyder att en bläckpatron behöver uppmärksamhet eller utbyte. När du ser fem blixtar, undersöka skrivhuvudet. Åtta blinkar indikerar Tryckfärgsavfall behöver tömmas, medan nio blinkar betyder att skrivaren kommunicerar inte korrekt med datorn eller annan mediaenhet. När skrivaren blinkar orange 11 gånger, är skrivhuvudet anpassning inte fungerar som den ska.
  12.
  Dra ur USB-kabeln som ansluter Canon i960 skrivare till datorn och koppla in den i en annan USB port. USB-kabeln kan vara ansluten till en port som är för långsam.
  13.
  Kontrollera datorns skärm för fel rutor som visas. Se din manual för att avgöra hur man fixar dessa frågor.

  Tips och varningar


 • närmare anvisningar om fastställande specifika frågor kan hittas i din Canon i960 skrivare användare handboken.
 • Ta din skrivare till en reparatör, om inget av dessa steg fixa dina problem.
 • inte in det interna arbetet i skrivaren utan att först koppla bort den.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man rengör en utskriftshanteraren

Relaterade artiklar


 • Hur får man en Windows 98 skanner att fungera på XP Home
 • hur bränna en bild på en disk
 • Skillnaden mellan nätverkskablar katt 6 & cat 5
 • vad är C-enheten på datorer?
 • hur du installerar en andra SATA-hårddisk i en vista dator
 • HP 1500 skrivare felsökning
 • hur man gör en startdiskett
 • hur man installerar en hög hastighet 2,0 USB-kort
 • hur du uppgraderar BIOS för en Acer laptop
 • skillnaden mellan RGB och SVGA-kablar