Dator > hur man kan förbättra en dators hastighet

 • hur man kan förbättra en dators hastighet


 • En dators hastighet beror på flera faktorer, inklusive den befintliga hårdvaran, hur många program det finns och storleken och komplexiteten hos dessa program och programvara med vilken du arbetar. I många fall kan en hastighet av en dator förbättras genom uppgifter som bör vara en del av ett regelbundet underhåll schema, såsom röjning av gamla filer eller hitta och ta bort virus och spionprogram från datorn. Uppgraderingar av maskinvara kan också avsevärt förbättra datorns hastighet. I andra fall, titta på datorns ålder och köpa ett nytt system om den nuvarande är mer än sju år gamla.

  Du behöver:
  Portable flashdiskar
  . Solid State Drives.
  Random Access Memory (RAM).


  1.
  Städa skivor och defragmentera hårddisken för att frigöra utrymme. Fragmenteringen av hårddiskutrymme och filer kan sakta ner din dator. För Windows-datorer, öppna menyn "Start" och gå till "Tillbehör" under "Alla program" listan. Klicka på "System Tools" avsnittet och öppna programmet Diskrensning för att köra det. Klicka på "OK" för att låta programmet ta bort filerna permanent. Öppna Diskdefragmenteraren från "System Tools" och klicka på "Analysera disk" på den primära "C:" enheten. Klicka på "Defragmentera Disk. "
  2.
  Säkerhetskopiera dina data och begå gamla filer till lagring. Granska och sortera filer, program, program och mappar. Avinstallera eller ta bort oanvända program för att frigöra utrymme. Arkiv oanvända filer till ". Zip"-filer på datorn, så att de tar upp mindre utrymme. Eller köpa en separat flash-enhet och överföra filer du inte använder regelbundet.
  3.
  Uppgraderar till en Solid State Drive. Solid State Drives, i motsats till traditionella hårddiskarna, öka både den upplevda och den verkliga hastigheten på din dator sedan SSDs använda mindre ström, som inte kräver en mekanisk arm och har inga rörliga delar som hårddiskar gör. Kontrollera datorns tillverkarens webbplats uppgraderingsmöjligheter eller verktyg användning såsom Crucials lagring rådgivare för att avgöra den som passar bäst för ditt system (se Resurser).
  4.
  Lägg Random Access Memory (RAM) till din dator. Datorer använder RAM för att utföra nödvändiga uppgifter medan systemet är igång, som att öppna, stänga och öppna program. När RAM är maxade, datorer sväng till hårddisken. Högerklicka på "Den här datorn" eller "datorn" och välj "Egenskaper" om du kör en Windows-dator för att avgöra hur mycket RAM du har. Eller, gå till "Om denna Mac"-avsnittet från Apple-menyn om den körs på Mac operativsystem. Beställ och installera extra RAM-minne uppgraderingar från datortillverkaren eller tredje parts detaljister.  Konfigurera ReadyBoost på ett flash-minne eller minneskort om du använder Windows 7 eller Vista. ReadyBoost använder din blixt minne för att snabba upp din dator.
  5.
  Tweak datorns uppstart process. Under varje system inloggning på när operativsystemet, är vissa program och processer som för att automatiskt läsa också. Detta kan göra att starta processen trög. Öppna "Systeminställningar"-verktyget i Windows och klicka på "Start"-fliken. Avmarkera startobjekt som är onödiga, till exempel spel, verktygsfält webbläsare och applikationer väder. Klicka på "Apply" och gå till "Tjänster" fliken. Kontrollera "Dölj alla Microsoft-tjänster"-rutan och sedan på "Inaktivera alla"-knappen. Klicka på "Verkställ" och sedan "OK" för att stänga Systemkonfiguration fönstret.  I ett Mac-operativsystemet, klicka på "Systeminställningar" på Apple-menyn. Gå till "Konton" och sedan "Logga in objekt". Markera varje inloggning objekt som du vill inaktivera och klicka på "minus"-knappen längst ned i listan för att förhindra program från att automatiskt laddas vid start.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:varför bärbara datorer krasch

Relaterade artiklar


 • dual vs quad core för spel
 • hur man byter tangentbord på en HP 6730
 • hur man byter en dator fläkt & heatsink
 • hur man ansluter en PC TV tuner till en TV
 • hur du tar bort ett batteri från en Sony Vaio
 • hur du tar bort lcd omriktaren från en Inspiron 6000
 • hur du avaktiverar energisparläget i en LG
 • Hur du kalibrerar min laptop batteri
 • hur man installerar RAM på en PowerBook G4
 • hur du installerar minne på en Dell bärbar dator