Dator > hur man fixar virus skada

 • hur man fixar virus skada


 • Trots alla dina försök kan datorn bli smittad av ett virus eller något skadligt program. Viruset måste tas bort för att få datorn till dess tidigare fungerande tillstånd. Beroende på viruset eller program, kan avlägsnandet vara enkel eller otroligt hårt. Många virus kan tas bort med vanliga antivirusprogram, medan andra måste tas bort manuellt. Ofta en borttagning program kan laddas ner från internet att ta bort infektionen

  Du behöver:.
  Antivirusprogram


  1. .
  Kör antivirusprogrammet för att hitta viruset. I många fall gör skannern att ta bort viruset är allt du behöver för att reparera skadan. Om detta inte helt ta bort det, det finns många andra åtgärder du kan vidta för att ta bort och reparera viruset skador.
  2.
  Kör antivirusprogrammet i felsäkert läge. Genom att köra programmet i felsäkert läge är alla onödiga program funktionshinder, vilket innebär att endast de program som behövs för att starta Windows laddas.

  a) Slå på datorn. Om datorn är på, starta om den. Om det inte är på, tryck på strömbrytaren.

  B) Ange felsäkert läge. När datorn startas eller befogenheter, tryck upprepade gånger på F8. Avancerade alternativ för Windows-menyn kommer upp. Använd piltangenterna för att välja "Felsäkert läge" och tryck på "Enter".

  C) Välj din version av Windows. På nästa skärm, om det finns fler än ett operativsystem på din dator, valde den version som du använder.

  D) Välj den användare du ska logga in under (om tillämpligt).

  e) Kör en virussökning. När datorn har lästs in, starta ditt virus program och låta processen att helt söka igenom din dator.

  F) Ta bort alla upptäckta virus. Följ processen rekommenderas av ditt virusskydd för att ta bort alla virus.

  G) Stäng antivirusprogrammet.

  H) Starta om datorn.
  3.
  Sök på Internet. Din virusskydd programmet bör ha hittat virus och försett dig med namn och typ av infektion som finns på din dator. I nästan samtliga fall kan Internet vara en bra referens för information om och borttagningen av viruset. Ofta ett gratis program finns att man kan ladda ner för att ta bort viruset. Om viruset har kapat din dator kan du behöva använda en annan dator för att söka efter denna information.
  4.
  Kör ett system restore. After du har helt tagit bort infektion, kan du vara orolig att du har förlorat filer från sin attack. Genom att köra en systemåterställning kan du återställa datorn till ett tidigare tiden.

  A) Logga in i Windows som administratör.

  B) Klicka på "Start", punkt att din mus för att "Alla program" peka på "Tillbehör" peka på "System Tools" och klicka sedan på "Systemåterställning. "Systemåterställning startar.

  C) Klicka på" Återställ datorn till en tidigare tidpunkt "på nästa sida (om den inte redan är markerad) och klicka sedan på" Nästa ".

  d) Välj den senaste system-återställningspunkt i listan och klicka sedan på "Nästa".

  e) Klicka på "OK" för att bekräfta förteckningen över konfigurationsändringar som Systemåterställning kommer göra.

  f) Klicka på "Nästa" på Bekräfta vald återställningspunkt sida. Systemåterställning återställer den tidigare Windows-konfigurationen och startar sedan om datorn.

  g) Logga in i Windows som administratör.

  h) Klicka på "OK".
  5.
  Formatera hårddisken köra om kör dessa processer inte ta bort viruset eller skadan från viruset är för krävande. Genom att formatera hårddisken, kommer du att radera allt som är närvarande på den och installera en ny version av ditt operativsystem. Använd detta endast som en sista utväg. Innan du fortsätter med det här steget, föreslår vi att du kontaktar dem för stöd. Kontrollera de resurser för att länka till mer information.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man ansluter en extern hårddisk till ett nätverk

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar om Logitech datorhögtalare fungerar
 • hur man ansluter en PS1 controller till PC
 • vad som är rätt minne hastigheten för en Athlon X2?
 • hur du lägger till minne till Dell Inspiron 600m
 • Felsökning okidata skrivare
 • hur man startar en Dell Latitude d20
 • hur man gör med en dator i Kalifornien
 • hur dim din laptop
 • hur du formaterar ett SDHC-minneskort
 • specifikationerna för Toshiba Tecra 8200