Dator > hur man använder en Toshiba extern hårddisk

 • hur man använder en Toshiba extern hårddisk


 • Toshiba gör flera externa hårddisken modeller, av vilka de flesta är kompatibla med alla datorer som har en USB-port. Praktiskt taget alla typer av fil eller mapp som inte är en installerad programvara kan placeras på en Toshiba extern hårddisk. Du kan använda din externa hårddisk för att säkerhetskopiera alla dina foton, dokument och andra filer i händelse av fel på datorn, eller kan du lagra specifika filer på din disk, t ex filmfiler, som är för stora för din inbyggd förvaring kapacitet. Toshiba extern hårddisk kan användas med Windows XP, Vista och 7.

  Du behöver:
  USB 2
  . 0 kabeln.

  Installera Drive


  1.
  Anslut din externa hårddisk till datorn via en USB-kabel, i allmänhet med den hårda frekvensomriktaren.
  2.
  infogar Driver skivan som följde med din externa hårddisk i datorns CD-enhet, om den kom med en skiva. Vissa modeller kommer att ha förare som lagras på hårddisken i sig.
  3.
  Följ alla instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinen för din externa hårddisk, vare sig det är internt eller på ett skiva. Ta ut skivan när installationen är klar, om tillämpligt.

  Att individuella filer på hårddisken


  1.
  Klicka på "Den här datorn" på skrivbordet två gånger att öppna den. Om din version av Windows inte har denna ikon, klicka på "Start" och sedan "datorn". Dubbelklicka på den externa disken på listan för att öppna ett fönster för att driva.
  2.
  Klicka på en mapp eller fil som du vill lagra på enheten och dra den över till fönstret som motsvarar din externa hårddisk.
  3.
  Upprepa dra-och-släpp-förfarande för alla filer du vill flytta, sedan väntar du tills överföringen är klar. Beroende på dina inställningar kan din dator eller kanske inte automatiskt ta bort filerna från deras tidigare platser. Om dina filer är bara kopieras till extern hårddisk i stället flyttas kan du högerklicka på filerna i sina ursprungliga platser och välj "Ta bort" efter överlåtelsen är klar.

  Fullständig säkerhetskopiering


  1.
  Klicka på "Start" och sedan "Program" eller "Alla program" och sedan "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg. "Du kan behöva klicka på" System och underhåll "i Windows Vista. För Windows 7, bara klicka på" Start "och sedan" Kontrollpanelen ".
  2.
  Välj" Backup " "Säkerhetskopiera din dator" (som kan vara under "System och säkerhet") eller "Säkerhetskopiering och återställning", beroende på din version av Windows. Följ anvisningarna på skärmen, klicka på "Nästa" för att gå vidare mellan varje dialogrutan att välja vad du vill göra-antingen "Säkerhetskopiera filer och inställningar" eller "Skapa säkerhetskopia" eller liknande alternativ på ditt system
  3. .
  välja "Alla filer och inställningar" eller liknande alternativ när frågan om vad som ska säkerhetskopieras.
  4.
  Välj din externa hårddisk från listan över platser att backa upp filerna.
  5.
  Skriv in ett namn för säkerhetskopian, t. ex. "Backup" och datum, klicka sedan på "Finish. "


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du uppgraderar hårddisken på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in proxyinställningarna för en Citrix webbklient
 • hur man startar från en USB till en DVD-enhet
 • ominstallation av en drivrutin xp display
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst laptop
 • hur du tar bort DVD-enheten i en port mx6920 laptop
 • hur du lägger till minne till Dell Inspiron 600m
 • hur man installerar en HP c4385 trådlös skrivare
 • vad är turbo läge?
 • hur man kopierar filer till ett Memory Stick
 • hur du ändrar BIOS när ett pci ljudkort