Dator > hur man installerar SCSI-hårddiskar

 • hur man installerar SCSI-hårddiskar


 • Small Computer System Interface (SCSI) hårddiskar finns i många olika typer, från hårddisk till CD-brännare. SCSI-gränssnittet är känd för sin förmåga att seriekoppling enheter tillsammans, det vill säga att ha många enheter anslutna till varandra. Installera en SCSI-enhet är något mer komplicerat på grund av denna unika setup, men det är något du kan göra själv

  Du behöver:.
  Dator med SCSI installerad adapter
  Förteckning över SCSI-ID från installerade SCSI-enheter.
  Philips skruvmejsel.
  Interna SCSI-kontakt.
  Extern SCSI-kabel.

  interna SCSI-installation


  1.
  Stäng av datorn. Koppla ur den från vägguttaget eller grenuttag. Använd knappen på nätaggregatet att slå helt off att vara säker. Öppna datorns hölje genom att skruva av fallet, skjutdörrar eller öppna panelen sida tillträde eller enligt tillverkarens instruktioner.
  2.
  Kontrollera listan med SCSI-ID för andra SCSI-gränssnitt enheter i datorn . SCSI-diskar har en unik funktion som tillåter dem att vara "seriekopplas" tillsammans genom att ansluta in i varandra. Varje SCSI-enhet måste ha en unik SCSI-ID dock.
  3.
  Ställ SCSI-ID genom att ställa in byglar, som är små plastbitar, på SCSI-enheten. Låt byglarna iväg för att ställa in SCSI ID till 0 om det inte finns några andra SCSI-enheter på maskinen. Se avsnittet Resurser för full jumper diagram från flera SCSI-enhet tillverkare. Du kan oftast ställa in byglarna för hand. Om du får problem med att byglarna kan du använda nål-tång istället.
  4.
  Montera SCSI-enhet i ärendet genom att skruva in den i monteringsskenor som medföljer enheten. Följ sladdar strömförsörjning för att hitta en tillgänglig strömkontakt, och koppla in den lilla skåran på SCSI-enheten.
  5.
  Anslut 50-stifts SCSI-kabeln till enheten från SCSI-adaptern eller den sista enheten i SCSI-kedjan.
  6.
  Avsluta SCSI-kedjan om denna SCSI-enhet är den sista i kedjan. Vanliga SCSI uppsägning metoder inkluderar sätter ett motstånd i en specialtillverkad slot, vända ett termineringsomkopplare eller sätta en jumper till uppsägning stift.

  Externa SCSI-installation


  1.
  Anslut den externa SCSI-enhet. Använd byglar eller omkopplare för att ställa in SCSI-ID på den externa enheten. SCSI-ID konfigurationer varierar från tillverkare till tillverkare. Konsultera avsnittet Resurser för SCSI-ID guide länkar om du är osäker på specifika jumper inställningar. Ge enheten ett ID som är unik för SCSI-kedjan, som omfattar både interna och externa enheter.
  2.
  Leta den externa SCSI-anslutning. Det är en 50-stifts anslutning på baksidan av datorn. Tryck på båda sidorna av kontakten på SCSI-kabeln och skjut in den 50-stifts slot.
  3.
  Anslut den andra änden av kabeln i 50-stifts plats på den externa SCSI-enheten.
  4.
  Anslut terminator i den sista enheten i SCSI-kedjan. The Terminator är en 50-polig som passar i uppsägning facket.

  Tips och varningar


 • antalet stift på SCSI-kontakter kan variera från 8 till 68 beroende på ålder SCSI-gränssnitt. Installationen skall vara samma oavsett hur många stift är på spåren.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:mini vs Micro USB

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en backup SATA II hårddisk
 • hur du tar bort tangentbordet på Sony Vaio
 • hur man byter minne i en Toshiba laptop
 • hur man skriver ut trådlöst med trådlösa bärbara dator
 • hur man avslutar felsäkert läge på en Dell laptop
 • hur man blir en Cisco återförsäljare
 • hur du lägger till minne till en Dell 2400
 • hur man återställer en Netgear modem
 • Inaktivera en multimedia tangentbord
 • hur man byter olja i en Lexmark C920