Dator > hur du kan maximera en laptop batteri

 • hur du kan maximera en laptop batteri


 • Hårddisken och bildskärm fungerar som de två avlopp på din laptop batteri, enligt Microsoft. Men som en bärbar dator användare har du flera alternativ för att spara på batteriet. Maximera kraften i batteriet visar nytta när du befinner dig i situationer där ingen eluttag finns för laddning ändamål. Om du tar dig tid att göra några justeringar av din bärbara dator, samtidigt som batteriet bevarande i främsta ledet i ditt sinne, kan du förlänga effektivt Batterikapaciteten liv och, tills du kan koppla in din dator, att undvika att förlora användningen av det.
  1
  Dim skärmen på din bärbara dator. . . Kontrollera tangentbordet för funktionsknappar som gör att du kan göra det, eller kontakta din bruksanvisning. Ett dunkelt skärm använder mindre batteri än en ljus en. Ställ in datorn skärmen för att gå tomma efter en viss tid, t. ex. fem minuters inaktivitet. Om du blir avbruten när du arbetar längre än den tid du väljer, kommer bilden ska släckas och spara energi.
  2.
  Anpassa den bärbara makt planerar att spara batteritid. Högerklicka på batteriikonen i det nedre högra hörnet på skärmen. Klicka på "Energialternativ". Klicka på "Energisparläge" alternativet i "Energialternativ" fönstret som dyker upp, för maximal batteri prestanda. Placera markören på "X" i övre högra hörnet av fönstret och klicka för att stänga fönstret. Datorn fungerar nu under "Energisparläge" plan. Håll markören över batteriikonen i det nedre högra hörnet för att bekräfta att systemet fungerar i "Power Saver"-läge. Ett litet fönster visas för att informera dig om systemets nuvarande planen.
  3.
  Klicka på låg effekt inställningar, t. ex. "sova", "standby" eller "avbryta" när du stänger din dator, men vill inte helt stänga av den . Detta fungerar två gånger. Det ger dig möjlighet att återuppta ditt arbete snabbt samtidigt spara ström. "Vila" förbrukar mindre ström än "sova". Den stänger ner din dator och sparar allt på hårddisken. När du återuppta makten, är skrivbordet precis som du lämnade den, du sparar tid.
  4.
  Stäng maskinvara eller programvara som du inte behöver. Granska ikoner i systemfältet, som ligger i det nedre högra hörnet av skärmen. Högerklicka på varje ikon du inte behöver och stängde den. Stäng av alla schemalagda aktiviteter såsom säkerhet sveper eller säkerhetskopior när du vill spara ström.
  5.
  Ta bort alla USB-enheter eller PC-kort som du inte behöver spara på batteriet. Om datorn använder ett trådlöst kort, ta bort den när du inte behöver vara ansluten. Inaktivera alla enheter, via din dators Enhetshanteraren, som du inte använder, till exempel modem, nätverkskort eller DVD /CD-ROM-enhet.
  6.
  undvika aktiviteter som drar mycket ström, som att spela online-spel eller titta på en DVD. Spara denna verksamhet under en tid när du har en metod för att ladda batteriet.

  Tips och varningar


 • ha ett extra batteri med dig när du reser, om nödsituationer.
 • Lägg RAM till datorn för att minimera datorns användning av virtuellt minne.
 • Drain äldre laptop batterier med nickel-baserade batterier en gång per månad för att se till att de kommer att fortsätta att hålla en avgift. Nyare, behöver litium jon batterier inte varje månad tömning.
 • "Energisparläge" kan minska systemets prestanda, enligt Microsoft. Som ett alternativ är "balanserad" energischemat ett energisparläge plan som skapar en balans mellan systemets prestanda och batteritid. Det kommer inte att maximera ditt batteri så mycket som "Energisparläge", men det kommer inte att använda så mycket batteri som ett "High Performance" alternativet heller.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man startar upp Vista från en startdiskett





Relaterade artiklar


 • hur man återställer lösenord på en Toshiba Tecra A8
 • hur man installerar bläckpatroner i HP 5600 skrivare
 • hur du uppdaterar en mac dator från 2001
 • Vilken kabel ska jag använda för att ansluta en skrivare?
 • hur ljusare Acer Aspire 5610z skärm
 • information om SDRAM
 • Hur man använder en USB-enhet sata backup att starta ett system
 • hur du ställer in en webbkamera på en Windows Vista Gateway P-6860fx notebook
 • HP 1500 skrivare felsökning
 • hur man ställer adi450 skrivarservern till vista