Dator > hur man installerar en 40GB hårddisk

 • hur man installerar en 40GB hårddisk


 • Öka din dators lagringskapacitet är ett billigt och effektivt sätt att uppgradera din dator. En 40 gigabyte hårddisk är en okomplicerad installation även om du inte har varit inne på datorn torn innan. SATA och IDE är de vanligaste gränssnitten används i hårddiskar, och det finns några skillnader i installationen processer

  Du behöver:.
  40 gigabyte hårddisk
  . Phillips skruvmejsel.
  Kabel, antingen IDE eller SATA.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur strömkabeln från vägguttaget. Ta fallet genom att skruva loss den övre skruvarna på baksidan av målet och att ta bort hela motorkåpan. För ärenden som har sidopaneler att glida ut, ta bort skruvarna från baksidan av datorn och ta bort båda sidor. Om ditt ärende använder andra metoder, se bruksanvisningen för instruktioner.
  2.
  Hitta enhetsfacket. Standarden position för enhetsfacket är nära framför datorn fallet. Det bör finnas en metall chassi som att säkra hårddiskar, CD /DVD-enheter och andra lagringsmedia.
  3.
  Kolla vad IDE diskar och kör-anslutningskablar redan är installerade. Om den installerade hårddisken är det enda som bifogas dess kabel, kan din nya enheten vara ansluten som slav enhet på den kabeln. Om det finns en andra enhet på den installerade kabeln behöver du använda en kabel ansluten till den andra regulatorn på moderkortet. Undersöka vad den första IDE-kabeln är ansluten till på moderkortet. Det bör finnas en andra kontakten av samma slag i närheten. Anslut den andra kabeln, om det behövs, den andra kontakten.
  4.
  Ställ byglarna på den nya hårddisken om det är en IDE interface-enhet. Byglarna är anslutningarna på små stiften i mellan IDE kortplatsen och strömförsörjningen kortplatsen. Du anger hoppare genom att skjuta den lilla plast och metall bygel över vissa stift. De positioner varierar från tillverkare till tillverkare. Instruktioner skrivs ofta på enheten. Om inte, kontrollera manualen för enheten. Du har tre val: primär, slav eller kabel välja. En primär enhet är den första enheten anslutas till särskild controller på moderkortet. Slav enheter är den andra på samma controller och används ofta för ytterligare lagring. Cable Select sätter valet i datorn händer via kabel-kontakten som är ansluten till.
  5.
  Skjut 40 GB hårddisk på plats i enhetsfacket. Fäst den genom att skruva köra till monteringsskenorna på båda sidor.
  6.
  Hitta en öppen IDE-eller SATA-kabel, beroende på din hårddisk gränssnitt. IDE-kablar är platt och brett band kablar. SATA-kablar är smalare och oftast rött. För IDE kablar, är befälhavaren enhet ansluten till kontakten i slutet av kabeln. Slaven enhet använder kontakten i mitten av kabeln. Rikta en IDE-kabel genom att placera den färgade randen på ena sidan mot strömmen facket. Trycka ned den IDE-eller SATA-kabel i uttaget. Båda typerna av kontakter är knappat att säkerställa att de är kopplade på ett sätt.
  7.
  Hitta ett oanvända anslutningar strömförsörjning. Spåra väg kablarna från baksidan av strömmen om du inte direkt hittar en. Tryck kontakten strömförsörjningen till höger kontakten. IDE och SATA-anslutningar makt är olika också. SATA är röd och platt. Dessa kontakter är också så att de går på bara ett sätt.
  8.
  Avsluta ärendet och anslut datorn i.

  tips och varningar


 • Även anslutningarna till att kablarna är ofta tätt, tvinga inte kontakterna för mycket när du fäster dem till enheten. Kontrollera att kontakten på kabeln är korrekt i linje med den på enheten.
 • Kontrollera att nätkabeln är frånkopplad innan du gör något inuti datorn fallet. Delar av systemet kan drivas även när systemet är avstängt. Du riskerar personskador eller skador på kretsen om strömmen inte kopplas bort.
 • Statisk elektricitet kan skada elektroniska delar. Jorda dig genom att röra en metalldel av datorns chassi, eller använd ett antistatiskt armband, innan du rör den enhet eller något kretskort.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du skriver ut kuvert på min Canon laserskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Canon 104
 • hur man byter minne i en Toshiba laptop
 • hur du lägger till en arabisk tangentbord
 • hur du avaktiverar energisparläget i en LG
 • Hur får jag en bärbar dator för att läsa ett SD-kort?
 • Hur anger jag tech-läge på en Xerox pe220?
 • hur man installerar en ny dator fall
 • Hur man bränner en iso till en fungerande dvd
 • Inaktivera USB-minnen
 • hur du överför en video från en skiva till en hårddisk i Windows Vista