Dator > hur man bygger ett Small Form Factor PC

 • hur man bygger ett Small Form Factor PC


 • Small form factor-datorer har funnits ett tag nu, med den populära Shuttle raden som börjar med modeller med hjälp av socket 478 moderkort. Vissa kallas "tunna klienter" och används mest för företagsanvändning, och andra är alternativt kallas "kub fall" eller "brödrost" datorer på grund av deras utseende. Nu när datatekniken gör det lättare att göra mindre och mindre datorer, de bryter även in i vardagsrummet som "personlig hemmabio datorer" eller HTPCs. Priserna varierar från låg till hög, beroende på funktioner, men de flesta är enkla att bygga.

  Du behöver:
  Liten väska formfaktor
  . Anti-statisk armband.
  MicroATX moderkort.
  Processor.
  Termisk pasta.
  Minne.
  Hårddisk.
  Optisk enhet.


  1.
  Shop för en liten formfaktor (SFF) ärende eller hake med kit. Shuttle är en berömd tillverkare av SFF hake byggsatser, som omfattar ett moderkort, nätaggregat och specialiserade kylsystem. På grund av svårigheten att montera en regelbunden strömförsörjning i ett SFF dator, de flesta SFF fall kommer med ett nätaggregat ingår. Många typer av SFF fall finns tillgängliga, inklusive de tänkt att passa in i levande system underhållning på rummet. Hitta den du gillar bäst, men tänk på att mindre storlekar begränsa hårdvara val senare.
  2.
  Köp din dator komponenter. Åtminstone är ett moderkort, processor, minne och hårddisk behövs. Installation av ett operativsystem kräver vanligen en CD-eller DVD-enhet också. Köp den största storleken hårddisk-helst i en låg profil formfaktor-att din budget tillåter. Även om ditt SFF fall har fack för flera hårddiskar, blir det svårt att hålla datorn sval om du lägger till en andra hårddisk.
  3.
  Skapa en arbetsplats som är fri från statisk elektricitet faror. När du arbetar med ett moderkort, är det bra att bära en antistatisk armband. En platt, icke-matta i ett område där inga djur eller barn är närvarande är bäst.
  4.
  Om du köpt en SFF fall, i motsats till en hake kit, då först måste du installera moderkortet. Placera metallen meter över målet skruvhål och skruva fast moderkortet i ärendet. Sätt i processorn nästa och sätta några termisk pasta på toppen innan du installerar kylflänsen eller kylsystem. Ta ut ditt RAM-minne och tryck fast den ordentligt i minnet vikar, fäst med sidan klippen.
  5.
  Skjut din hårddisk till en 3,5-tums Bay och fäst det med skruvarna. Gör samma sak med den optiska enheten, utom lägg den i en 5,25-tums fack. Anslut enheter till moderkortet med sina riktiga kablar (SATA eller IDE). Även ansluta dem till kablar från strömförsörjningen. När sätta ihop en äldre SFF dator med IDE-enheter, vara försiktig så att kablarna inte blockerar luftflödet.
  6.
  Anslut din dator till en nätkabel och en bildskärm. Slå på den och kontrollera att den startar upp ordentligt. Ange BIOS för att se om din dator är att känna igen alla enheter och minne som det ska.

  Tips och varningar


 • När man bygger en liten dator formfaktor för multimedia ändamål , överväga letar efter ett chassi som har två 5. 25-tums enhetsfack, en för den optiska enheten och en annan för installation av en multimedia panel. Men om du köper en HTPC chassi, kommer det sannolikt redan har samma funktioner ett MMS panel skulle ge dig.
 • luftflöde och temperatur kontroll är de viktigaste faktorerna när man bygger en liten dator formfaktor. Om datorn blir överhettad, inre delar kan misslyckas, kanske datorn inte kan starta upp korrekt och du riskerar att blåsa kepsar på ditt moderkort.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du tar bort gamla bläckpatroner från skrivare

Relaterade artiklar


 • hur du kan få din egen musik på 2GB SD kort
 • hur man kan öka RAM på en Vista-dator
 • avtagbar RAID-kontroller vs inbyggd moderkort RAID-kontroller
 • hur man bygger din egen Media Center-datorn
 • hur man byter hk dv 2000 tangentbord
 • Hur ställer jag BIOS klockfrekvenser på en asus p4b266?
 • Skillnaden mellan ett CF-kort och ett SD-kort
 • hur man återställer en Dell-dator till fabriksinställningarna
 • Hur ändrar du RAM-minnet på en IBM T42 bärbar dator?
 • hur man använder ett trådlöst luft kort på en stationär PC