Dator > hur du uppgraderar RAM-minnet på en Intel iMac

 • hur du uppgraderar RAM-minnet på en Intel iMac


 • IMac är Apple Inc: s flaggskepp persondator. Infördes 1998, har en iMac design utvecklats, men dess popularitet har uthärdat. IMac är ett värdefullt verktyg för användare av grafik, bilder och video redigeringsprogram. Många av dessa ansökningar konsumerar en stor del av systemresurser, som kan hindra datorns prestanda. Installera mer RAM-minne i iMac för att hjälpa sådana program körs smidigare och optimera systemets totala prestanda

  Du behöver:.
  IMac med Intel-processor.
  SDRAM-moduler (s).
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Identifiera din iMac RAM med hjälp av Systeminformation. Klicka på "Apple"-ikonen i övre vänstra hörnet på skrivbordet. Välj "Om den här datorn" från rullgardinsmenyn. Ett pop-up fönster kommer att visas grundläggande systeminformation om din processor, hårddisk och beloppet, hastighet och typ av RAM-minne som är installerad. Till exempel "4 GB 800 MHz DDR2 SDRAM. " Skriv ner denna information.
  2.
  Hitta din iMac RAM-kapacitet. Eftersom iMac inte har "modellnummer" som ofta refereras, kan användare ha problem att spåra upp rätt RAM för sin maskin. ] Du kan hitta denna information på ett av två sätt. Den enklaste metoden är en online minne skanner, såsom det som är tillgängligt på Crucial. com. Detta gratis genomsökning kommer att bekräfta vilken typ av RAM iMac använder och kommer att låta dig veta det maximala mängden RAM-minne du kan installera i datorn. Du kan också ta reda på iMac minneskapacitet genom att besöka Apples supportwebbplats online, som innehåller detaljerad information om hur du identifierar iMac och dess RAM-kapacitet.
  3.
  köper RAM-minne. Med hjälp av specifikationerna du hittade i steg 1 och 2, köpa nya RAM-moduler för iMac. För bästa systemets prestanda, köpa så mycket RAM-minne som du har råd. Uppgradering till iMac maximala RAM-kapacitet gör att du inte behöver oroa sig för en annan uppgradera senare.
  4.
  Förbered datorn. Stäng av datorn och koppla den. Låt iMac svalna i minst 10 minuter innan du går vidare.
  5.
  Lägg en mjuk handduk på arbetsytan. Placera iMac skärmen och ner på handduken, med botten av maskinen vänd mot dig. Var särskilt noga med att inte glida enheten runt, som kan repa skärmen.
  6.
  Öppna RAM bukten och ta bort den gamla RAM. På basen av iMac du kommer att se en eller flera delar som skyddas av metall omfattar, som är säkrade genom skruvar. RAM-modulerna ligger i centrum facket. Beroende på modell, kommer detta center täcka säkras med en eller två skruvar. Lossa skruven (er) och ta bort skyddet. Du kommer att se två svarta plast "band" sticker ut från RAM-bukten. Dra rejält på en av de band för att lossa RAM-modulen. Dra bandet rakt ut, inte upp. RAM-modulen pop löst. Använd dina fingrar för att ta bort modulen. Upprepa detta med den andra RAM-modulen (s) i viken.
  7.
  Installera din nya RAM. Sätt försiktigt in den nya RAM-moduler i spåren ett i taget. RAM-passar bara ett sätt, så om du känner motstånd, kontrollera att du inte sätter i RAM upp och ner. Tryck modulerna tills de är ordentligt på plats. Du kommer att känna en liten klick, och modulerna kommer inte längre att sticka ut från viken. Stoppa plastband tillbaka in i RAM-facket och sätt tillbaka luckan.
  8.
  Kontrollera ditt verk. Effekt upp datorn och få tillgång till Systeminformation som beskrivs i steg 1. Din nya RAM specifikationer kommer att synas i popup-fönster.

  Tips och varningar


 • Några äldre Intel-baserade iMac-datorer använder två plast klämmorna, snarare än band, att hålla RAM-moduler på plats. På dessa system, tryck klipp utåt, med tummarna. RAM-modulerna kommer pop lös. Tryck klipp inåt för att låsa ditt nyinstallerade RAM på plats.
 • När arbeta inuti en dator måste du ladda ur eventuell statisk elektricitet från din kropp genom att trycka på och hålla metall, t. ex. en dator fall. Du kan också använda en elektrostatisk handske.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Vad är en trådlös bärbar PC-kort?

Relaterade artiklar


 • hur till förbifartsleden ett integrerat grafikkort
 • steg-för-steg instruktioner om hur man installerar en trådlös skrivare
 • Hur berätta om din DVD-brännare kan bränna dual-layer
 • hur du tar bort BIOS-lösenord från en Toshiba laptop
 • hur man installerar en bärbar hårddisk
 • vad är en skrivare USB-sladd för?
 • hur du formaterar extern HD 320GB till FAT32
 • Lägga till en USB till en router
 • Inaktivera en pekplatta i en hp laptop
 • hur man rengör HP Designjet 500 plotter huvuden