Dator > felsökning av en Canon i550 skrivare

 • felsökning av en Canon i550 skrivare


 • Skrivare är bland de många elektroniska apparater som du antagligen lita på varje dag. Av denna anledning är det viktigt att du är beredd att felsöka bör tekniska frågor uppstår. Canon I550 är en högpresterande Color Bubble Jet-skrivaren, vilket innebär att den kan leverera digitala bilder, webbsidor och andra färgutskrifter på några sekunder. Underhåll för I550 kan innebära en eller flera felsökning fixar som du kan besluta om efter att du först identifiera dina speciell skrivare problem.

  Du behöver:. .
  bootbar CD /DVD eller USB flash-enhet

  dåliga utskrifter


  1
  Kontrollera att bläcket behöver inte byta om din I550 producerar suddiga utskrifter bleknat eller missfärgat. Skrivarens display kommer att visa vilka, om några, bläckpatroner är låga. Dessa skall ersättas för att undvika eventuella skador.
  2.
  Öppna frontkåpan på skrivaren och ta bort eventuella felaktiga eller tomma bläckpatroner. Ersätta dessa med nya bläckpatroner genom att trycka dem på plats tills du hör ett klickande ljud. För I550 skrivare ska bläckbehållare installeras i följande ordning: gul, magenta, cyan, svart. Stäng frontluckan när installationen är klar.
  3.
  Ställ utskriftskvaliteten hög eller böter för att säkerställa att utskrifter uppfyller förväntningarna.
  4.

  Se till att papper eller som du skriver ut på är laddad rätt sida upp. Finishen på fotopapper, till exempel, är glansig på ena sidan och matt på den andra. Skriva ut på de matta sidan kommer att producera bilder som visas platt och trist.

  Pappersstopp


  1.
  Undvik att skriva ut på papper som är för tjockt eller texturerat eftersom detta kan göra att den fastnar i skrivaren. Om du märker att en viss typ av papper eller media lockar upp eller drar åt ena sidan bör du sluta använda den eftersom detta kan orsaka täta pappersstopp.
  2.
  Rengör pappersmatningen rullarna om de verkar behöva justeras. Gör detta genom att hålla nere Fortsätt /Avbryt på I550 tills du ser blixten strömlampan tre gånger. När papperet matarvalsar har roterat, kan du upprepa processen två till tre gånger. Komplett rengöring genom att ladda ett vanligt brev papper och hålla ned Resume /Cancel knappen tills lampan blinkar tre gånger. Pappret ska matas genom skrivaren på rätt sätt.
  3.
  Dra försiktigt pappersark eller medier som fastnat eller lämnas in i skrivaren. Även om du har vidtagit åtgärder för att förhindra papperstrassel så förekommer de ibland. Om det finns delar av det papper som du inte kan nå, stäng av I550 av och på och alla överblivna papper kommer att utvisas.

  Hårdvara Förseningar


  1.
  Stäng av strömmen och låt I550 svalna om du märker pauser i leveransen. Detta kan vara en indikation på att skrivaren huvudet är överhettad på grund av stora eller långa utskrifter.
  2.
  Starta om datorn om operativsystemet misguides skriva kommandon. Du kanske upptäcker att det finns alltför många utskriftsjobb i kön eller att oönskade utskriftsjobb visas där. Båda dessa problem kan orsaka I550 att avbryta utskriften.
  3.
  Kontrollera att pappersstorleken du skriver ut på matcher som som är valt på datorns fliken Utskriftsformat. Om de inte matchar, kanske du märker att I550 inte ut till slutet av jobbet.

  Tips och varningar


 • Undvik att röra vid I550 interna delar var nödvändigt eftersom de kan överhettas eller får bestående skador.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:specifikationer för ett PNY GeForce 8400GS

Relaterade artiklar


 • hur man defragmentera en Pocket PC för gratis
 • hur man byter batteri på en latitud c840
 • är det bättre att ta ut batteri för bärbar dator?
 • hur snabbt tillgång till Mac OS X ordbok genväg i Safari
 • hur man startar en acer laptop utan en cd
 • hur man konfigurerar e-tangenten på en Logitech tangentbord
 • hur man rengör ett ASUS M2N-E kylfläkt
 • extern backup för datorer
 • Hur får man en Windows 98 skanner att fungera på XP Home
 • Felsökning en HP 1320n