Dator > hur du köper en bra laptop

 • hur du köper en bra laptop


 • Bärbara datorer är mycket användbara för studenter, affärsmän och egenföretagare. Med en bärbar dator, kan du ta ditt arbete med dig vart du än går. Istället för att bara kunna fungera på din dator hemifrån, som med en stationär dator kan du ta med din bärbara dator med dig till biblioteket, bokhandeln, kafé eller ens en allmän park. Din bärbara dator lagrar all din viktiga information, data och dokument, och därför innan du väljer en, måste du se till att du köper en bra en för dina behov.
  1
  Tänk vilken storlek laptop du behöver. . . Storleken beror på vad du använder den för och om du planerar att resa med din laptop ofta, antingen över staden eller över hela landet. I allmänhet kommer en student användare behöver en 13-tums skärm eller mindre, medan en hemanvändare kan behöva mer som en 14 till 16-tumsskärm. Affärsmän som reser bör välja en 12 till 15-tumsskärm och fotografer, videofilmare och webbdesigners kommer sannolikt att behöva en 17-tums skärm eller större.
  2.
  Bestäm hur mycket lagringskapacitet, mätt i GB, måste du ha på din laptop. Ju mer lagring, eller minne, den bärbara datorn har, desto dyrare oftast är, så du inte vill betala för lagringsutrymme som du inte behöver. Bärbara datorer rad typiskt från ca 160GB till 320GB eller större. Eftersom studenter och affärsmän är vanligtvis de enda som använder sina bärbara datorer, brukar 160GB gott. Hushåll där fler än en person kan ta upp minnesutrymme bör välja minst 250GB, och yrkesverksamma som fotografer, videofilmare och webbdesigners bör ha bärbara datorer med 320GB eller större eftersom deras dokument och program tenderar att ta större plats.
  3.
  Välj en bärbar dator med en adekvat behandling hastighet, mätt i GB RAM. Hemanvändare och affärsmän behöver vanligen cirka 2 till 4 GB RAM, och studenter kan komma undan med att ha 1BG RAM. Proffs som fotografer, videofilmare och webbdesigners behöver vanligen cirka 4 till 8 GB RAM för sina program att fungera på optimal nivå.
  4.
  Factor i den bärbara datorns centralenhet, eller CPU , som i huvudsak reglerar den bärbara datorns prestanda, till exempel hur mycket du kan göra på din bärbara dator på en gång och hur smidigt program körs tillsammans. Det finns två stora företag som erbjuder processorer: Intel och AMD. Från och med Intel, större bärbara datorer avsedda för professionella grafiker och spelare kan ha en Core i7 processor. Core 2 Duo-processorer har långsammare än Core i7 men längre batteritid. Dessa finns i mindre, tunnare modeller. Om du behöver köra många program samtidigt, är en Core 2 Quad-processor rätt val, men om du bara tänker köra ett program åt gången kan du gå med Core 2 Solo-processor, som är en single-core processor . Billig bärbara datorer kan ha en Pentium Duel-Core-processor eller Celeron-processor, som tenderar att ha sämre prestanda. AMD erbjuder AMD Athlon X2 Dual-Core, vilket är jämförbart med Intels Core 2 Duo och AMD Athlon Neo, som finns i mindre bärbara datorer och erbjuder en lång batterilivslängd och låg strömförbrukning men mindre av en prestandaförbättring.

  5.
  Tänk resultatet för din hårddisk. HDD hårddiskar erbjuder mer utrymme än SSD hårddiskar, men bärbara datorer med SSD-enheter har längre batteritid och genererar liten eller ingen värme.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du installerar en Microsoft-mus Bluetooth Notebook 5000

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar Bluetooth på XP
 • hur du ansluter en bildskärm till en gateway laptop
 • Felsökning en HP 6122 skrivare
 • Hur man överför gamla data till en ny dator
 • hur du hittar minnesplatser för en Dell Latitude D620
 • hur man justerar ljusstyrkan på en Dell Latitude 6100
 • Vad behöver jag för att ansluta kabeln TV till min dator?
 • vad är en plotter?
 • specifikationerna för en HP Pavilion dv6607nr
 • hur till stryka okända förare USB-enheten från registret