Dator > hur man öppnar en HP laptop och ersätt fläkten

 • hur man öppnar en HP laptop och ersätt fläkten


 • Varje dator är inbyggt med en dedikerad kylfläkt. Hewlett-Packard (HP) bärbara datorer är inte annorlunda. Kylfläkten syfte är att reglera temperaturen på CPU eller processor chip. Om fläkten går dåligt, kommer processorn att överhettas och orsaka svåra skador på moderkortet och alla maskinvaruenheter närheten. Det är därför det är viktigt att regelbundet rengöra din CPU-fläkt. En överdriven ansamling av damm och smuts kommer så småningom orsaka att din CPU-fläkt för att sluta arbeta

  Du behöver:
  Precision skruvmejsel set.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  ESD armband.
  Plektrum.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla bort alla strömkällor från den bärbara datorn. Stäng LCD-skärmen, och placera den bärbara datorn nedåt.
  2.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra hårddisken locket i nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort locket från den bärbara datorn. Ta bort alla Phillips-skruvar säkra hårddisken till sitt fack. Skjut hårddisken till höger, och sedan ta bort hårddisken från den bärbara datorn.
  3.
  Leta reda på stora RAM-minne och trådlösa kortet täcker i centrum av den bärbara datorn. Ta bort den grövre Phillips-skruvar. Ta bort locket från den bärbara datorn. Sprid behålla spärrarna på vardera sidan av RAM-modulen. Luta modulen i vinkel och dra ut den ur RAM facket. Upprepa detta steg för varje modul bort.
  4.
  Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra det trådlösa kortet till moderkortet. Ta bort den trådlösa kortet från den bärbara datorn. Ta bort den lilla CMOS batteriet ur facket.
  5.
  Leta reda på CD /DVD-enheten till vänster om RAM facket. Ta bort diskens enda behålla Phillips-skruv från övre vänstra hörnet av RAM facket. Ta tag i sidan av enheten och dra ut den ur sitt fack. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvarna från den bärbara datorn botten hölje. Det kan finnas så många som 30 skruvar beroende på den bärbara modellen.
  6.
  Vänd den bärbara datorn över och dra sedan öppnar LCD-skärmen. Sätt in en platt skruvmejsel under den högra sidan av tangentbordet bezel remsa belägen ovanför tangentbordet. Bänd upp bezel band, men ta inte bort den helt. Den har två kablar som är anslutna till det som måste kopplas bort senare. Placera på ramen ansiktet ner över den bärbara arbete yta så att den inte hindrar din tillgång till tangentbordet.
  7.
  Ta bort alla Phillips-skruvar säkra tangentbordet på plats om det behövs. Ta tag i övre kanten av tangentbordet. Lyft tangentbordet ur facket, och placera den upp och ner över styrplattan. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  8.
  Leta reda på svarta bandkablarna kommer ut på vänster sida av ramen remsan. Koppla bort dem från moderkortet. Ta bort infattningen remsa från den bärbara datorn.
  9.
  Leta upp och koppla bort LCD videokabeln kommer ut till vänster på LCD-skärmen. Ta bort Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärn, och sedan ta bort LCD-panelen från den bärbara datorn.
  10.
  Leta reda på pekplattan kabeln ovanför pekplattan området. Koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvarna från den bärbara datorns övre hölje. Sätt en gitarr plocka ner i mellanrummet längs yttre kanten av den bärbara datorn separera den övre och nedre höljet. Bänd upp den övre höljet med plektrum. Ta bort det översta höljet från den bärbara datorn.
  11.
  Koppla bort alla kablar som är anslutna till moderkortet. Ta bort Phillips-skruvarna säkra moderkortet till den bärbara datorn botten hölje. Lyft moderkortet sakta ur den bärbara datorn basen, medan inspektera undersidan av moderkortet för alla anslutna kablar. Koppla bort eventuella kvarvarande kablar som är anslutna till undersidan av moderkortet.
  12.
  Lyft moderkortet ur den bärbara datorn, och vända den över. Placera moderkortet på en mjuk, ren yta. Leta reda på kylfläkten församling. Ta bort behålla Phillips-huvud. Koppla bort fläktens ström kabel från moderkortet. Ta bort fläkten från moderkortet.
  13.
  Omvänd hela denna procedur för att installera ersätta fläkten.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra elektriska skador på din bärbara dator på grund av statisk elektricitet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:felsökning av en Microsoft Bluetooth tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur du justerar logitech trådlös mus
 • hur du ansluter en trådlös enhet
 • hur man justerar ljusstyrkan på en Dell Latitude 6100
 • hur man uppgraderar en dator till USB 2.0
 • hur man gör en dator inventering
 • Hur kommer du till bios på ett MSI moderkort
 • hur du vill justera bläckpatroner till hp skrivare
 • hur du gör dina filmer notebook ladda ner snabbare
 • hur man upptäcker den VGA-kort
 • hur man byter en fläkt på en Toshiba satellit