Dator > hur man gör en katt 5 Ethernet-kabel

 • hur man gör en katt 5 Ethernet-kabel


 • Cat 5-kablar används oftast för att ansluta datorer, nätverksutrustning och digital telefoni utrustning tillsammans. Det finns två typer av kablar som används beroende på vilka typer av enheter som du försöker ansluta till varandra. Den vanligaste kabeln är patch kabel, som kan användas för att ansluta en mängd olika enheter. Den korsad kabel används för att ansluta två datorer tillsammans utan ytterligare nätverksutrustning. Kablar bör ligga mellan 18 inches och 328 fot

  Du behöver:.
  2 RJ-45 anslutningar.
  1 RJ-45 kompatibel presstången.
  1 längd av Cat 5 eller bättre kablage (minst 24 "till maximalt 328).
  .

  Standard Patchkabel


  1.
  Försiktigt skala bort ca 2 till 3 inches i ytterhöljet från ena änden av kabeln se till att inte skada höljet på de åtta små trådar, och tvinnas dem
  2
  Lägg de åtta små trådar ut från vänster till höger i följande ordning:. . vit /orange, orange, vit /grön, blå, vit /blå, grön, vit /brun, brun, sedan trimma dem tillbaka till ungefär 3 /4 "i längd och se till att ändarna på alla åtta trådar ännu.
  3.
  Håll RJ-45 kontakt med låsfliken ned och skjuta trådarna i kontakten och se till att ledningarna vistelse i sekvens med vit /orange tråden till långt vänster och den bruna tråden till längst till höger. Tryck ledningarna i tillräckligt hårt att alla åtta gå till slutet av kontakten. Om man tittar på slutet av kontakten, bör du se koppar kärnan i alla åtta trådar tydligt.
  4.
  Sätt i kontakten i pressverktyg och samtidigt hålla kablarna på plats och dubbel kontrollera att alla kablar sitter ordentligt i kontakten. Pressa handtagen på pressverktyg tillsammans, låsa RJ-45 kontakten.
  5.
  Upprepa steg 1 till 4 på den andra änden.

  Cross- via kabel


  1.
  Upprepa steg 1 till 4 från patchkabel instruktioner för den ena änden av korsad kabel och steg 1 till 2 för den andra änden.
  <. br> 2
  Lägg de åtta små trådar ut från vänster till höger i följande ordning: vit /grön, grön, vit /orange, blå, vit /blå, orange, vit /brun, brun. När de åtta trådar sida vid sida i rätt ordningsföljd, trimma dem tillbaka till ungefär 3 /4 "i längd och se till att ändarna på alla åtta trådar ännu.
  3.
  Håll RJ-45 kontakt med låsfliken ned och skjuta trådarna i kontakten och se till att ledningarna vistelse i sekvens med vit /orange tråden till långt vänster och den bruna tråden till längst till höger. Tryck ledningarna i tillräckligt hårt att alla åtta går till slutet av kontakten. Om man tittar på slutet av kontakten, bör du se koppar kärnan i alla åtta trådar tydligt.
  4.
  Sätt i kontakten i pressverktyg och samtidigt hålla kablarna på plats och dubbel kontrollera att alla kablar sitter ordentligt fast i kontakten. Pressa handtagen på pressverktyg tillsammans, låsa RJ-45 kontakt på plats.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Hur gör jag showen bläcknivån på min HP varje gång jag skriver ut ett dokument?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en arabisk tangentbord
 • trådlösa adaptern kort vs nätverkskort
 • trådlös dator utskrift
 • skillnaden mellan toner och bläckpatroner
 • hur man använder en bärbar dator utan en telefonlinje
 • Hur får jag USB-minne att fungera?
 • hur du installerar en Windows XP-kompatibla ljudkort
 • tips & tricks för hårdvara och nätverk
 • dual vs quad core för spel
 • hur man återställer en HP C4580 skrivare