Dator > hur man byter en laser från en dator DVD R / RW-enhet

 • hur man byter en laser från en dator DVD R / RW-enhet


 • En dator kan bränna DVD-skivor eftersom DVD-enhet insidan av det har denna kapacitet byggs i. Du kan ersätta en defekt laserdiod från insidan av en DVD-R/RW dator enhet när den har tagits bort från datorn. Du behöver en diod ersättare laser från en elektronikaffär leverans butik eller delar laser butik, men inga specialverktyg annat än en gemensam skruvmejsel är nödvändiga. Proceduren är enkel och samtidigt tömning någon garanti om DVD-R/RW datorn enheten, inte kräver demontering av datorn.

  Du behöver:
  Badhandduk
  . Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Pincett.
  Ersättning laserdiod.


  1.
  Lägg en badhandduk på ett bord för att skydda ytan. Placera DVD-enheten nedåt på badhandduk. Ta bort skruvarna från båda sidor av DVD-enheten med hjälp av Phillips juvelerares skruvmejsel.
  2.
  Skjut fall från DVD-enheten och dra halvvägs skivfacket ut.

  3.
  Leta lasern församling, som i mitten av enheten. Ta bort skruvarna som omger laser församling. Lyft ena änden av laser församling upp. Skjut laser församling vänstra sida från järnväg, upprepa sedan för den högra sidan av lasern församling.
  4.
  Placera lasern församling uppåtvända på badhandduk. Ta bort skruven från metallhållaren intill centrum i toppen av lasern församling.
  5.
  Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel under lasermodul i mitten av laser montering. Lyft upp på toppen av Phillips juvelerares skruvmejsel för att höja lasermodul upp. Upprepa denna procedur på höger sida av lasermodul. Dra lasermodul bort anslutningarna på laser församling med bara fingrarna.
  6.
  Placera ansiktet lasermodul upp på badhandduk. Kläm käftar pincett kring basen av laserdiod i centrum av laser modulen. Lyft upp på pincett för att dra laserdiod ur lasermodul. Kasta laserdiod.
  7.
  Håll dioden ersätts laser basen med pincett. Position ersättande laserdiod över hålen i lasermodul. För in de två stiften i botten av ersättning laserdiod i hålen i lasermodul på samma sätt som den trasiga laserdiod togs bort. Skjut stiften längst ned i utbyte laserdiod i hålen i lasermodul.
  8.
  Placera lasern modulen tillbaka på lasern församlingen i sin ursprungliga position. Placera metallhållaren tillbaka över lasermodul. Sätt tillbaka skruven.
  9.
  Placera lasern församling tillbaka på två skenor i DVD-enheten i det läge den tidigare ockuperade. Sätt tillbaka skruvarna kring laser församling.
  10.
  Tryck in skivan tillbaka facket i DVD-enheten. Skjut fall tillbaka till DVD-enheten. Sätt tillbaka skruvarna.

  Tips och varningar


 • Placera skruvarna i en glasskål för att hålla dem från att gå vilse.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man gör en flyttbar enhet verkar icke-flyttbara

Relaterade artiklar


 • hur man startar min shuttle 2500 laptop
 • hur du hittar den Dell Inspiron 1300 batteri Knappcell
 • hur man byter en lcd inverter
 • hur man dra en laptop-skärm
 • Lägga till en andra hårddisk i XP
 • hur du ställer in logitech profiler musknapp
 • hur man installerar en westell 6100 DSL-modem
 • hur man gör en flyttbar enhet verkar icke-flyttbara
 • hur man kan få en fabrik-dold partition på en Toshiba laptop
 • hur man spelar ett PAL DVD på en dator