Dator > typer av produktion monitorer

 • typer av produktion monitorer


 • Monitorer är hur användare se vad en dator gör. . Utan dem skulle användarna vara blind för vad som sker när vi skriver eller slå våra musen. Dessutom, precis som datorer har förändrats över tid, har så monitorer förändrats. Nu står de flesta monitorer är fyrfärg och är antingen plasma eller LCD, det finns dock fortfarande en del äldre skärmar där ute som bara visar gråskala eller svartvitt.

  Monitor Utgång färgtyper

  Bildskärmar i allmänhet kan delas upp i tre färg typer: gråskala, svartvitt eller färg. Gråskala monitorer bara visa text och grafik i grått eller gråskalor som vitaktigt grått till nästan svart. Dessa nyanser tillåta användare att bättre se kontrasten mellan olika bilder. Vissa äldre handhållna apparater som används för att använda gråskala monitorer. Monokroma monitorer ser ut som gråskala monitorer, men de bara visa objekt i en färg. I allmänhet är dessa färger varierar från grått till blått till svart till vitt. Dessa användes bara för att visa text på antingen traditionella skärmar eller personliga digitala assistenter. Den moderna monitorer är nästan alla färgmonitorer som de kan visa en mängd olika färger i text och grafik. De flesta persondatorer, smarta telefoner och andra bärbara enheter använder färgmonitorer och mest bildskärmar som säljs idag är antingen plasma eller LCD-skärm eller LCD, färg-skärmar.

  Plasmaskärmar

  plasmaskärmar använder plasma, vilket är en blandning av xenon och argon gaser. Gaserna hålls i mycket små celler, och dessa gaser avger ljus när de är glada. Plasmaskärmar kan generellt displayen är nästan 16 miljoner färger genom att dela röda, blå och grön fosfor mellan dessa små celler. Dessa celler skapa ultraviolett strålning, och denna strålning är så småningom förvandlas till ljus som våra ögon kan se. Plasmaskärmar kan användas för mycket små bildskärmar till mycket stora tv-skärmar. Plasma-tekniken är lite dyrare än LCD-tekniken.

  Platta bildskärmar

  En LCD-skärm består av två tydliga paneler. Mellan dessa två paneler, är flytande kristaller molekyler hålls, och dessa molekyler kommer ändra riktning när det träffas med en elektrisk ström. Pixlar-den minsta delen av en bild-skapas genom att kontrollera förflyttning av flytande kristaller molekyler. LCD-skärmar tenderar att inte vara lika ljus som plasmaskärmar, men de tenderar också att vara billigare än plasmaskärmar. LCD-skärmar är generellt delas upp i två typer: passiv matris och aktiv matris. Pixlar av passiv matris skärmen styrs genom att tvinga dem i rader och kolumner. Med aktiv matris-skärmar är varje bildpunkt hanteras individuellt.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Felsökning av Microtek skannern S400

Relaterade artiklar


 • hur man startar en acer laptop utan en cd
 • hur du lägger till 2 dvd: er till 1 skiva
 • information om en HP Scanjet 4600
 • hur man uppgraderar en dators grafikkort
 • hur du infogar en micro sd
 • dataprojektor information
 • hur man uppgraderar en dator till USB 2.0
 • hur man gör med datorskärmar
 • skillnaden mellan RGB och SVGA-kablar
 • hur man bränner wav musik på en skiva