Dator > min DVD-ROM kommer inte att läsa en DVD-R

 • min DVD-ROM kommer inte att läsa en DVD-R


 • Dator-enheter och programvara samt program som de kör från är lika varierande som media de är i stånd att spela. DVD-enheter kan köra CD, CD-skivor, DVD, DVD-R, DVD + R och diverse andra format skiva. Dock kan inte alla enheter spela alla typer av skivformat, och det är här problem kan uppstå. En av de mest populära formerna av skiva lagring är att bränna den på en DVD-R, som är spelbara i nästan alla nuvarande DVD-enheter. Men när samma DVD-skivor sluta spela, finns det några saker man kan göra att felsöka.

  Du behöver:
  tomma DVD-R-skivor
  . Tomma DVD + R-skivor.
  En annan DVD-spelare eller DVD-enheten.


  1.
  Placera DVD-R i en annan dator eller DVD-spelare och testa skivans spelbarhet. Om skivan spelar, är det troligt en programvara konflikt med din första dator, eller bara att enheten inte är lika uppdaterad som den borde vara. Om skivan inte spela i den andra spelaren, prova ett tredje och fjärde spelare. När du väljer spelare att testa din DVD-R, försök att så vara varierad som möjligt-välja olika märken och olika enheter för att försöka testa den på. Om skivan fungerar i andra spelare, gå vidare till avsnitt 2.
  2.
  Uppdatera din dator. Ibland nya program, är enheter och firmware behövs för en korrekt använda datorn komponenter till deras fulla potential. Se till att uppdatera datorn, samt de specifika DVD-enhet du använder. Och besök DVD-enhetens hemsida för att kontrollera om ytterligare uppdateringar också. Efter avslutad detta, testa skivan igen.
  3.
  Prova andra former av DVD i enheten för att testa om de kommer att spela. Prova DVD + R, DVD-RW och DVD-filmer. Prova CD-skivor också, för att vara på den säkra sidan. Om dessa andra skivtyper arbete, det finns ett problem med den ursprungliga DVD-R-skiva eller DVD-enheten helt enkelt inte är kompatibel med DVD-R (om så är fallet, finns det inte mycket du kan göra för att fixa detta) .
  4.
  Har en vän, eller vem brände du den ursprungliga DVD-R, bränna olika medier till en annan DVD-R-skiva från samma tillverkare (om du använder Memorex skivor innan , använda dem igen). När theyr'e brann, prova att spela den nya DVD-R och se om det fungerar. Om det fungerar är det sannolikt bara en brännande problem med den första skivan.
  5.
  Reburn det ursprungliga mediet på en ny DVD-R och testa det igen. Om den nya DVD-R inte fungerar igen, kanske du har en DVD läsare som är oförenligt med DVD-R.
  6.
  Få nya DVD-bränning, t. ex. nero. Det ger fler alternativ för att bränna och spela DVD-skivor än andra program kan och kan ge dig en bättre andel av spelbara DVD-R-skivor.
  7.
  Reburn det ursprungliga mediet på en annan typ av tomma DVD, som DVD + R. Som nämnts, kan din DVD-läsare bara inte att kunna spela DVD-R, och så med en annan DVD-typ kommer vanligtvis kringgå det och låter dig spela och läsa din media.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ställer in en webbkamera på en Windows Vista Gateway P-6860fx notebook

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en kopia CD
 • hur man ansluter en PS1 controller till PC
 • Felsökning Sound Blaster Audigy
 • om datorelektronik
 • hur du aktiverar pekplattan för en acer TravelMate 6292 laptop
 • vad är roten till ett USB-minne?
 • hur du tar bort minnet från en hp pavilion bärbar dator
 • hk 93 refill instruktioner
 • Definitionen av USB-enheter
 • hur man får ett tangentbord Acer laptop för att arbeta