Dator > hur man kan sänka din laptop temperatur

 • hur man kan sänka din laptop temperatur


 • Som hårdvara utvecklats, har bärbara datorer packade stadigt mer datorkraft i en allt mer krympande utrymme. Liksom alla elektronik, bärbara komponenter avger värme när den används. De små vid en bärbar dator gör det svårt för denna värme att försvinna, vilket kan orsaka en laptop för att nå temperaturer över 150 grader Fahrenheit. Långvarig överhettning kan förkorta livslängden på den bärbara datorn och kan allvarligt bränna dess användare. Laptop-användare måste vidta lämpliga åtgärder i syfte att minska värme som produceras för en säker användarupplevelse.

  Du behöver:
  Laptop
  . Laptop stativ.
  Suddgummin.
  Cooling Pad.
  Tryckluft.
  Cool ventilerat rum.

  sätt att kyla din laptop


  1.
  Använd din bärbara dator i ett svalt, väl ventilerat utrymme när så är möjligt. Undvik att använda den bärbara datorn i direkt solljus. Använda din bärbara dator på en slät yta, t. ex. ett bord eller skrivbord är att föredra att använda din bärbara dator i knät.
  2.
  Håll ventiler klart och rent. Ventilerna på din bärbara dator är avgörande för att främja bra luftflöde runt den bärbara datorns komponenter. Använd en burk med tryckluft för att blåsa ur allt damm som kan ha samlats i din bärbara dator ventiler.
  3.
  Öka luftflödet runt din laptop genom att upphöja den bärbara datorn. Att förbättra luftflödet hjälpa till att hålla processorn och resten av din bärbara komponenter från överhettning. Aluminium laptop står som höjer din bärbara dator från skrivbordet är bland de bästa till exempelvis värme. Upplyftande din bärbara dator med hjälp av gummi suddgummin så att den står utanför den hårda ytan kan ersätta en dyrare bärbar dator står.
  4.
  använder en bärbar dator kylning pad är ett alternativ för användare som föredrar att använda en bärbar dator i knät. Värmeskydd är oftast gjorda av material som hjälper skydda användaren från värme, samt avleda värme som den bärbara datorn genererar. Vissa Värmeskydd har en USB-fläkt, vilket ytterligare hjälper till att kyla bärbara komponenter.
  5.
  Minska mängden värme din bärbara dator genererar genom att inte använda processorn tunga applikationer för långa tidsperioder. Applikationer som videoredigering och spel tar mycket datorkraft, vilket genererar värme. Ta pauser när du kan gör din bärbara komponenter lite tid att svalna mellan redigering eller spelsessioner.
  6.
  Välj lämplig effekt för din laptop. Som av 2010, de flesta bärbara datorer har Power Management-funktioner installeras med operativsystemet att göra det möjligt för användarna att fastställa nivåer strömförbrukning. Använd den lägsta nivån strömförbrukningen möjligt för att undvika att alltför mycket värme.

  Tips och varningar


 • Kontroll av din bärbara dator temperatur kan hjälpa dig att undvika överhettning. BIOS på en bärbar dator kan berätta den interna temperaturen. Applikationer såsom Intels Active Monitor för Intel-processorer som kör Windows OS kan hjälpa dig att övervaka din bärbara dator temperatur.
 • Försök aldrig att använda en varm laptop i knät. Hot bärbara datorer har varit kända för att orsaka tredje gradens brännskador.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man byter ut det interna batteriet på en IBM Thinkpad-dator

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en webbkamera i Windows Vista notebook gateway
 • hur man blir en Cisco återförsäljare
 • hur man installerar en backup SATA II hårddisk
 • hur man installerar en Dell-tangentbord inspirion laptop
 • flash-enhet information
 • hur fylla på bläckpatron för Lexmark 43 och 44
 • hur du justerar logitech trådlös mus
 • Felsökning en HP 9800
 • Felsökning Sound Blaster Audigy
 • Varför ha en USB-port på en datorskärm?