Dator > hur isär en MacBook

 • hur isär en MacBook


 • Vid något tillfälle under livslängden på din Macbook, kanske du upptäcker att du behöver byta ut delar. Kanske minnet har gått dåligt, eller om du behöver byta ut processorn eller en icke-arbetande fläkt. Med MacBook till en certifierad Apple reparationsservice kan vara tidskrävande och kostsamt. Om du lär dig att plocka isär datorn själv, kan du ta isär den och göra många av dessa behövs reparationer på egen hand

  Du behöver:. .
  Spudger
  Stjärnskruvmejsel.
  Torx skruvmejsel.
  Elektrostatisk handled band.
  Antistatisk påsar.


  1.
  Lägg MacBook nedåt på ett bord. Koppla ur strömkabeln. Ta bort batteriet genom att sätta in din spudger (nylon som används för att bända isär datorkomponenter) i batterifacket låset och vrida den åt höger. Detta kommer att dyka upp batteriet. Ta tag i batteriet och dra ut den ur batterifacket.
  2.
  Ta bort "L" fästet, som ligger längs toppen av batterifacket. Ta bort skruvarna som håller den på plats och skjut den ur facket.
  3.
  Ta bort minnesmodulerna och hårddisk. När du har bort "L" fästet, bör en eller två metall spakar vara synlig. Dessa är de låsning växlar för minnesmodulerna. Vänd på spakarna och minnesmodulerna kommer fram. Ta tag i moduler genom sidorna att ta bort dem. Hårddisken ligger på vänster sida av batterifacket. Ta tag i plast fliken och dra ut och bort från Macbook. hårddisken kommer att glida ut.
  4.
  Ta bort den övre luckan. Ta bort den, bort skruvarna sitter inuti batterifacket samt skruvar på botten och längs kanterna på Macbook. Från och med hörn, bända upp locket på Macbook basen. Lyft upp det något och koppla bort styrplattan kabeln från moderkortet. Detta belyser den stora interna komponenterna i Macbook.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller den optiska enheten på plats. Koppla den optiska enheten kabeln från moderkortet. Detta kommer att avslöja bildskärmskabeln som måste du också koppla från moderkortet. Om du har svårt att nå kablar, använd din spudger att lossa anslutningarna.
  6.
  Koppla bort hårddisken kabeln under frånkopplad bildskärmskabeln. Ta bort skruven som håller högtalarkabeln på plats och håller alla kablar ur vägen. Detta avslöjar en sista skruven som Du måste ta bort innan du kan ta bort den optiska enheten. Lyft enheten rakt upp för att ta bort den.
  7.
  Ta bort AirPort Extreme-kortet. Kortet ligger på vänster sida av moderkortet. Lossa alla tre kablarna ansluts till moderkortet. Ta bort skruvarna som håller den på plats och lyft kortet rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Ta bort batterikabeln. Ta bort den enda skruv som håller kontakten batterikabeln på plats. Ta ut hållaren klippet och koppla bort batterikabeln. Ta bort de två skruvarna som håller batteriet styrelsen på plats och ta bort batteriet styrelsen.
  9.
  Koppla omriktaren kabeln som går från skärmen till moderkortet. Ta bort skruven på vent montering, skruven som håller ned den svarta högtalare och skruven som håller silver metallspännet på höger sida av Macbook. Använd din spudger att lyfta upp på fliken finns på vent montering. Samtidigt som man lyfter upp på fliken dra i silver metallfästet att ta bort den.
  10.
  Koppla iSight-kabeln, som finns i batterifacket och ta bort skruvarna som håller displayen kabel i plats. Avlägsna skruvarna från displayen gångjärn och skjut skärmen församling bort av Macbook basen.
  Elva.
  Bort Bluetooth styrelsen, som ligger på höger sida av moderkortet. Använd din spudger att bända upp brädan och koppla från kablarna fästs på moderkortet. Koppla kabeln mellan högra högtalaren till moderkortet. Ta bort skruvarna som håller den högra högtalaren /bashögtalare montering på plats och lyft upp dem och ut ur Macbook basen. Gör samma sak för vänster högtalare.
  12.
  Ta bort fläkten i det övre högra hörnet av moderkortet genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Använd din spudger att bända upp fläkten och ta bort den från moderkortet. Ta bort kylflänsen, som ligger i närheten av fläkten, genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Koppla av temperaturgivare från moderkortet och använda din spudger att bända upp och stänga av styrelsen.
  13.
  Bort moderkortet. Avlägsna de två skruvarna i det övre vänstra hörnet av moderkortet som håller moderkortet fästet på plats. Lyft upp det och flytta det under MagSafe-kabeln för att ta bort den. Ta bort de återstående skruvarna som håller moderkortet på plats och lyft upp och ut ur Macbook basen.

  Tips och varningar


  Place
 • några borttagna komponenter i antistatiska påsar tills du är redo att byta ut eller installera om dem.
 • Undvik att arbeta på matta och bära en elektrostatisk handled band hela tiden för att förhindra att statisk elektricitet från att skada datorn.
 • Demontering MacBook upphäver garantin, så om det är fortfarande under ett , överväga att ha Apple göra reparationer.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ställer in programvara för en Logitech Ultra-Flat tangentbord med snabbtangenter

Relaterade artiklar


 • hur man kan förlänga batteritiden på din Apple IPAD
 • hur man byter en HP tangentbord paviljong ze
 • hur du skannar som pdf
 • hur reparera dvd repor
 • hur du tar bort LCD från en Acer 3690
 • hur reparera en gateway laptop gångjärn
 • hur man fixar en bildskärm
 • trådlös dator utskrift
 • hur du installerar en hårddisk i Windows
 • hur man torka en gammal hårddisk