Dator > Windows XP laptop kan inte ansluta till Internet

 • Windows XP laptop kan inte ansluta till Internet


 • Många skäl finns för varför en Windows XP-dator inte skulle kunna ansluta till Internet. Windows XP innehåller ett nätverk Felsökare inom Hjälp-och supportcenter där du kan läsa om grundläggande felsökning av problem och åtgärder. Lösa förbindelser problem med din bärbara dator, kräver dock ofta går utöver grundläggande stegen för att kolla problem som du problem med ditt nätverkskort eller arbetsgrupp inställningar
  1.
  Kontrollera bärbara trådlösa signalen och kontrollera att den är påslagen. De flesta bärbara datorer innehåller antingen en särskild Wi-Fi-ljus bredvid strömbrytaren eller ovanför tangentbordet utrymme anger att den trådlösa funktionen är påslagen. Tryck på Wi-Fi-knappen bredvid strömbrytaren på din bärbara dator för att slå på trådlösa på och av. Eller tryck på en tangentkombination på din bärbara dator för att engagera den trådlösa funktionen. Till exempel, vissa bärbara datorer kräver att du trycker på den blå-färgade "Fn"-tangenten i kombination med en motsvarande bokstav eller en siffra som innehåller en Wi-Fi-symbolen.
  2.
  Konfigurera bärbara trådlöst nätverkskort egenskaper. Högerklicka på datorn ikonen bredvid Windows XP-system klockan i nedre högra hörnet på skärmen. Klicka på "Öppna Nätverksanslutningar. " Högerklicka på "Trådlös nätverksanslutning" symbol och välj "Egenskaper". Klicka på "Konfigurera" i fliken "Allmänt" att öppna nätverkskort egenskapsrutan. Verifiera "Enhetsstatus" box läser att ditt kort är "fungerar. " Klicka på fliken "Avancerat". Ställ in "Nätverk" Byggnads typ att "Infrastruktur" om du försöker ansluta till en trådlös åtkomstpunkt som en router eller ställa in den på "ad hoc" om du har skapat ett peer-to-peer-nätverk. Klicka på "SSID" egendom och skriv in lämplig Service Set Identifier (dvs nätverkets namn) som ges till ditt trådlösa nätverk. Klicka på "OK" för att spara ändringarna och vänta på Windows XP för att försöka hitta och ansluta till nätverket.
  3.
  Uppdatera drivrutinerna för ditt trådlösa nätverkskort. Klicka på fliken "Drivrutin" i nätverkskortets egenskaper låda. Klicka på "Uppdatera drivrutin. " Välj "Installera programvaran automatiskt" knappen och klicka på "Nästa". Vänta guiden Uppdatera maskinvara att hitta, identifiera och installera de uppdaterade drivrutinerna för ditt nätverkskort.
  4.
  Konfigurera din bärbara dator för strömhantering om du försöker ansluta till Internet utan ditt nätsladden. Klicka på "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet i Windows XP. Högerklicka på "Den här datorn" i den högra kolumnen och klicka på "Hantera". Välj "Enhetshanteraren" i den vänstra kolumnen. Klicka på plustecknet bredvid "Nätverkskort" i listan för att visa det trådlösa nätverkskortet. Högerklicka på kortet och välj "Egenskaper". Välj "Power Management"-fliken. Klicka på kryssmarkerade ruta som heter "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström" för att förhindra din avstängning från Internet. Klicka på "OK" och stäng Power Management fönstret.
  5.
  Kontrollera att peer-to-peer-nätverk eller hemnätverk som är rätt inställd om du inte ska ansluta till en accesspunkt (dvs router). Klicka på "Start", öppna Windows XP "Kontrollpanelen" och välj "Prestanda och underhåll. " Klicka på "System". Klicka på "Computer Name"-fliken. Klicka på "Ändra"-knappen längst ned på rutan där det står "vill byta namn på den här datorn. "Visa" Arbetsgrupp "namn och kontrollera att den är identisk med namnet på din peer-to-peer eller" ad-hoc "-nätverk. Ändra" Arbetsgrupp "namn, om det behövs. Försöka koppla din bärbara dator till Internet.
  6.
  Uppdatera Windows XP nätverksinställningar. Högerklicka på datorn bredvid systemklockan och välj "Öppna nätverksanslutningar. " Välj ditt nätverk ikonen för att markera den. Klicka på "Reparera detta sammanhang "under" Nätverksaktiviteter "lista för Windows XP för att uppdatera och förnya din IP-adress. Högerklicka på nätverksikonen och välj "Visa tillgängliga trådlösa nätverk. " Klicka på "Uppdatera nätverkslista. " Välj ditt nätverk från listan och klicka på "Anslut". Skriv in rätt lösenord eller en nätverksnyckel Om ditt nätverk använder säkerhet och kryptering.

  Tips och varningar


 • Hook din bärbara dator direkt till din Internet-modem med en Ethernet-kabel att kontrollera att problemet inte är bosatt med ditt modem. Om du inte får en anslutning när direkt ansluten, kontakta din Internetleverantör (ISP) om hjälp, eftersom detta tyder på att modemet behöver felsökning.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man spelar in röst på CD-R

Relaterade artiklar


 • hur man byter RAM-minne på acer 5100
 • Så ställer du in Epson Stylus Photo RX500 modell skrivare och skriva ut ett dokument
 • hur man kan köra en laptop på ett plan utan ström
 • hur man installerar en Lexmark Z43
 • USB instruktioner flash-enhet
 • hur man installerar RAM på en Dell Latitude D620
 • hur du återvinner din skrivare patroner
 • hur man ändrar ett enda klick mus i Vista
 • hur man ansluter en trådlös laptop till Verizon DSL
 • hur en användning koreansk tangentbord