Dator > Hur man knyter två externa hårddiskar i ett

 • Hur man knyter två externa hårddiskar i ett


 • Att ha två hårddiskar i två olika kapslingar enhet kan vara en huvudvärk för datoranvändare. De inte bara ta upp flera eluttag men också gris det perifera (USB, Firewire eller eSATA) försäljningsställen på din dator. Dessutom har två externa hårddiskar kräver en överdriven mängd trådar som gör det svårare att hålla reda på och att underhålla. Lösningen på de problem som orsakas av att ha två externa hårddiskar är att binda ihop dem i en låda

  "bara en massa diskar" (JBOD) Multi Drive-Brev Metod


  1.
  Skaffa en dubbel enhet yttre hölje utformad för JBOD när du har två befintliga enheter full av data eller en enhet som har mer än en partition. Titta på webbplatser som NewEgg eller i detaljhandeln datorbutiker som Best Buy för en Dual Drive hölje som gör att flera enhetsbeteckningar i en låda. (Se Resurser) köper den enhet som har den bästa totala konsument betyg och pris.
  2.
  Ta bort hårddiskar från sina ursprungliga skåp. Kopplar bort den externa höljen från datorn i operativsystemet. Koppla bort data kablar och sedan stänga av dem. Koppla dem från vägguttaget och ta bort hårddiskar från deras fall. Har du två EIDE /PATA-enheter, följ enhetens instruktioner om hur en enhet till "Master" och den andra till "Slave". Anslut dem inuti EIDE /PATA Dual Drive kapsling. Om du har två Serial ATA (SATA) hårddiskar, transplantera dem direkt i den nya SATA Dual Drive kapsling.
  3.
  Installera den nya Dual Drive kapsling. Anslut kammaren nätsladden till eluttaget och slå på den. Anslut sin datakabeln till datorns kringutrustning utlopp. Datorn kommer att gå igenom sitt erkännande för den nya enheten och meddela dig om att två eller flera nya enhetsbeteckningar har dykt upp. En för varje enhet och dess befintliga partitioner

  Använd "bara en massa diskar" ( JBOD) Spanning Metod


  1.
  Skaffa en Dual Drive extern kapsling avsedd för JBOD spänner. När man tittar i en dator reservdelskatalog dessa köra bilagor kommer att visas som "JBOD Spänning" eller "JBOD Big" kapslingar.
  2.
  Ställ in din Dual Drive kapsling för JBOD Spanning. Följ tillverkarens instruktioner för att konfigurera din låda att använda de två hårddiskar som om de vore en. Detta omfattar normalt en jumper på enheten eller vrida en switch.
  3.
  Anslut Dual Drive inneslutningen till din dator. Datorn kommer att upptäcka den nya enheten och göra dig uppmärksam på att en ny enhetsbeteckning har dykt upp och är tillgänglig för användning.

  tips och varningar


 • Köp inneslutningen som passar din hårddisk typ. Om du har två EIDE eller PATA-enheter, köpa en EIDE /PATA Dual Drive kapsling. Om du har två SATA-hårddiskar, köpa en Dual Drive kapsling för SATA-diskar.
 • att identifiera vilka enhet du har, leta efter en ungefär 2-tums bred uppsättning stift i enhetens bakre, plus en annan liten uppsättning stift som har en liten plastlock på dem, det är en EIDE /PATA-enhet. Ett annat sätt att identifiera en EIDE /PATA-enheten är att titta på toppen av enheten för jumper instruktioner. . Om alla som saknas så har du en SATA-enhet
 • Köp en dubbel hölje som använder samma perifera gränssnitt som din tidigare använts externa enheter, till exempel om din ursprungliga inhägnader som används en USB 2. 0-gränssnitt, få en dubbel enhet Modell med en USB 2. 0-gränssnittet.
 • vill kombinera två externa hårddiskar till en, måste din driver både vara antingen EIDE /PATA eller SATA och din externa dubbel hårddisk Lådan måste vara utformade för att passa som gränssnittet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du lägger till en arabisk tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Lexmark 16 patron bläckstråle
 • vad är ett media SD-kortet?
 • hur man installerar drivrutiner på en bärbar dator utan diskettenhet
 • hur man fyller en kanon pgbk
 • specifikationer för ett Compaq Presario v5303nr
 • hur ändrar markören när svävade
 • hur reparera gångjärnet på en Samsung x10
 • Hur justerar jag pappersstorlek på ett foto smart kopiator C5280?
 • hur man sända en PC till en TV
 • hur man får ett tangentbord Acer laptop för att arbeta