Dator > Hur du kopierar filer mellan datorer

 • Hur du kopierar filer mellan datorer


 • Kopiering av filer mellan bärbara datorer är en användbar färdighet och ett effektivt sätt att dela viktig information med andra användare av bärbara datorer, eller mellan två av dina egna bärbara datorer. Detta gäller särskilt när du är antingen arbetar i samarbete med en kollega på ett projekt eller behöver du kopiera och överföra filer från ditt arbete bärbara dator till din egen laptop. Flash-enheter är som kan kopiera, lagra och flytta filer från en bärbar dator och sedan överföra dem till en annan. De är återanvändbara, som du kan ta bort och ersätta filer så många gånger som du behöver.

  Du behöver:
  Flash-enheter (USB "tumme" enhet)

  Kopiera filer med flashminne


  1
  . . Sätt i en flash-enhet i någon ledig USB-port på din bärbara dator. Hamnarna är tunna och rektangulära. De är oftast placerade på sidan eller baksidan av den bärbara datorn. Ett fönster öppnas för att be dig vad du ska göra med den nya hårdvaran.
  2.
  Klicka på alternativet "Öppna mappen och visa filer" i fönstret. Mappen öppnas i ett nytt fönster. Lämna fönstret öppet, men som minskar sin storlek så att du fortfarande har tillgång till resten av skrivbordet.
  3.
  Öppna den mapp som innehåller de filer du vill kopiera.
  4.
  Enkelklicka varje fil medan du håller ned " Ctrl "-tangenten på tangentbordet och högerklicka på en av dem när alla filer är markerade. Välj "Kopiera" från listan som visas.
  5.
  Högerklicka på tom plats inom det öppna fönstret för din flash-enhet mapp (den du lämnas öppen) och välj " Klistra in "från listan som visas. Vänta medan kopior av filer överförs. En överlåtelse fönster visas där framsteg och det kommer att försvinna när överföringen är klar.
  6.
  Högerklicka på ikonen i aktivitetsfältet som ser ut som en flash-enhet och välj "Säker borttagning av maskinvara" från listan som visas. Ett fönster öppnas så att du kan välja den enhet du vill ta bort.
  7.
  Dubbelklicka på "USB Mass Storage Device" från listan och ett meddelande kommer att visas informera du att maskinvaran kan säkert bort. Dra flash-enheten ur hamnen.
  8.
  Anslut flash-enheten i den andra bärbara samma sätt. Välj "Öppna mappen och visa filer" från menyn som visas.
  9.
  Klicka på tom plats under den sista filen i fönstret och håll ner vänster musknapp. Dra över alla filer för att markera dem och släpp knappen.
  10.
  Högerklicka på någon av de markerade filerna (det kommer att gälla alla markerade filer) och välj " Kopiera "om du vill lämna en kopia av filerna på flash-enheten eller" Klipp ut "att ta bort dem från enheten och förvara dem enbart på den bärbara datorn.
  11.
  Öppna mapp du vill spara filer till och högerklicka på ett tomt utrymme. Välj "Klistra in" för att placera filerna i mappen. En överlåtelse fönster visas och visar dig hur. Det kommer att avslutas när filerna är framgångsrikt överförts.
  12.
  Använd samma process som tidigare att säkert ta bort flash-enheten.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man öppnar en Dell 8400 datorväska

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en HP LaserJet 2100 skrivare
 • hur man bygger din egen Media Center-datorn
 • hur man installerar en bror trådlös skrivare
 • hur du installerar en RAM uppgradering i en Dell Latitude D531 laptop
 • information om GeForce 6600 GT ddr3
 • hur man identifierar en G4 Power Mac
 • hur man bygger en ny dator med Vista
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till en bärbar dator med Windows Vista
 • hur man använder en dubbel display
 • Felsökning av en Kodak Printer