Dator > vad är en MICR kod?

 • vad är en MICR kod?


 • MICR är en förkortning för "Magnetic Ink Character Recognition. " Sett på alla bankcheckar och många andra finansiella och juridiska dokument, är MICR en kombination av bläck och typkonstruktion att producera kod som datorer snabbt kan läsa precis utanför den utskrivna sidan. Den kodning som används för att göra MICR funktionella gör det inte bara datorer att "läsa" texten, men folk också. Detta gör MICR mer tillgängliga än streckkoder och andra maskinläsbart format

  Historia

  Som banksektorn ökade efter andra världskriget, processen för manuellt läsa, Debitering och kreditering svarar för kontroll belopp innebar enorma mängder arbetskraft. Med intåget av datorteknik på 1950-talet, förmågan att läsa och översätta magnetband betydde annan typ magnetiska ytor också kunde vara läsbar. MICR utvecklades som ett sätt att göra magnetiska ytor på papper för snabb dator inmatning av data.

  MICR Ink

  Den källa för MICR teknik är MICR bläck. Nästan alltid svart, innehåller MICR bläck höga halter av järnpulver. Detta gör ett bläck som är lätt att magnetiseras som ett sätt att lagra digital datainformation. På samma sätt järnet var placerad på plastremsor för att göra datorn band, är MICR bläck trycks på kontroller för att göra remsor av data som datorer kan läsa med magnetiskt känsliga enheter.

  Under de senaste åren, är MICR toner också tillgängliga för datorskrivare laser. Detta gör att bankkunder att skriva ut sina egna kontroller som är helt kompatibla med bankens dator MICR datasystem.

  MICR Typ

  MICR typ är en unik typsnitt känd för ganska besynnerliga tjocka och tunna segment på olika bokstäver och siffror. Kombinationen av tjocka och tunna sektioner kan för tryckt MICR bläck för att vara i olika mättnad på papperet. Detta gör den magnetiska läsa enheten (eller "läshuvudet") för att urskilja de olika bokstäver och siffror.

  MICR Indatabilden

  Innan MICR en kontorist var tvungen att sitta på en konsol och manuellt skriva checkkonto, kontonamn Kontrollera antal och belopp för varje kontroll fram till banken. Efter MICR kontrollerna läsa (eller skannade) vid hastigheter upp till 25. 000 per timme. Dessutom finns särskild kod punkter i början och slutet av varje MICR linje berätta om datorn när data börjar och när den slutar. Detta innebär de kontroller som går genom läshuvudet behöver inte vara av samma storlek eller stil. Datorn justerar olika intervall mellan varje rad av kod baserad på start /stopp-kod prickar.

  Begränsningar

  MICR inte undanröjer all manuell manipulation av kontroller. Faktiska skriftliga dollarn belopp måste ändå tas upp. Dessutom måste handskrivna signaturer verifieras.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:magnetband fakta

Relaterade artiklar


 • Windows scanner och kameran guiden felsökning
 • hur man gör en hemmagjord laptop täcka
 • hur du ändrar ett tangentbord på en hp pavilion bärbar dator
 • vad är skillnaden mellan en trådlös & nätverksskrivare?
 • hur man rengör HP Inkjet patroner
 • information om GeForce 6600 GT ddr3
 • hur man installerar en Dell-skrivare patron foto
 • hur man byter Lenovo T61 minne
 • hur man installerar ny Western Digital bärbar hårddisk
 • varför är tangentbordet arrangeras i qwerty-stil?