Dator > vad är en DDR2?

 • vad är en DDR2?


 • DDR SDRAM, som står på Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory, är en typ av datorminne. Det förbättrar på den äldre RAM standard genom att erbjuda högre dataöverföringshastigheter samtidigt som du använder mindre ström. DDR2 är en uppgradering till DDR-standarden och erbjuder fortfarande förbättrad hastighet och överföringshastigheter

  Single Data Rate RAM

  SDR SDRAM eller viss datahastighet synkront dynamic random access memory, var standarden för datorns minne tills tillkomsten av DDR. Synchronous DRAM är en förbättring jämfört med den äldre, asynkron standard. Asynkron RAM svarar på resten av systemet så fort som det kan för input, en instruktion åt gången. Synkrona RAM svarar i tid med systemet bussen klockan överför data vid varje klocksignal, som gör att RAM att utföra flera instruktioner samtidigt i ordning, öka den totala genomströmningen.

  Double Data Rate RAM

  DDR SDRAM är nästan dubbelt så snabbt som jämförbara SDR RAM-moduler. Det främsta sättet DDR uppnår detta genom användning av "dubbla pumpar," eller överför data och tar emot synpunkter på både stigande och fallande flank av systembussen klocksignal, medan SDR RAM bara överför data en gång per klocksignal. Effektivt, innebär detta en DDR-modul med annars samma specifikationer som en SDR-modul kan överföra dubbelt data. På grund av denna ökning av datahastigheten kan frekvensen av DDR RAM vara lägre än jämförbara SDR RAM, använder mindre ström.

  DDR2

  DDR2 specifikation avslöjades under 2003, ersätter den äldre DDR-specifikationen. DDR och DDR2-minnesmoduler och moderkort är inte kompatibla. DDR2 fungerar enligt samma principer som DDR, men DDR2 gör betydande förändringar i sitt sätt att hämtar data och i sin egen klockfrekvens. DDR2 har också en layout tätare stift, vilket innebär att det finns fler stift i kontakt minnesmodulen till moderkortet. Skåran mellan stiften är också på en annan plats, se till att skadorna inte orsakats minnesmoduler eller moderkort genom att försöka använda fel minne som standard i en inkompatibel moderkort.

  Energibesparing

  tillverkningsprocesser som används för att göra DDR2 förbättrades över DDR. De dör som används är mindre, så den resulterande marker kräver mindre spänning. DDR2 använder 1,8 volt, medan DDR krävs 2. 5 volt.

  Latens Frågor

  Eftersom DDR2 är klockad till hälften av det ursprungliga DDR klockfrekvens, DDR2 inledningsvis lidit av hög latens frågor. Några tidiga DDR2 testsystem utförs långsammare än jämförbara DDR-system. Men denna fråga har sedan dess i stort sett lösta. År 2004 blev DDR2 marker med lägre latenser tillgängliga. DDR2 blev en allmänt använd standard, men det har själv ersatts av DDR3.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Lägga till en andra hårddisk till Windows XP

Relaterade artiklar


 • vad är din POP3-server?
 • hur kopiera hårddisken till en ny dator
 • hur du infogar en micro sd
 • hur du skriver ut bilder från skannern till datorn
 • hur att fylla HP 57 bläckpatroner
 • hur du återvinner din skrivare patroner
 • hur man använder flera 1541 enheter på Commodore 64
 • hur man fixar en klibbig dell laptop tangentbord
 • hur snabbt tillgång till Mac OS X ordbok genväg i Safari
 • hur man sända en PC till en TV