Dator > trådlösa adaptern kort vs nätverkskort

 • trådlösa adaptern kort vs nätverkskort


 • Internet ger en ovärderlig mängd information som kan nås från en nätverksansluten dator som helst i världen. Införandet av trådlös kapacitet har gjort det möjligt många enskilda att dra fördel av de många platser som ger-ibland gratis-tillgång till trådlöst Internet

  nätverkskort Fördelar

  En dator utrustad med ett nätverkskort ansluter till Internet via ett LAN (Local Area Network) eller WAN (Wide Area Network) med en kabel lappat till en router eller switch. Denna lösning ger fördelar inom två huvudområden-högre datahastigheter överföring och större säkerhet mot intrång. Det ger också en mer tillförlitlig och konsekvent Internetuppkoppling än trådlösa anslutningar.

  Nätverkskort Nackdelar

  Att vara ansluten till webben via en nätverkskabel begränsar användaren till den plats där deras dator är installerad. Lägga till ytterligare datorer till ett trådlöst nätverk kräver installation av extra kablar och anslutningar som inte enkelt flyttas. Resultatet kan bli kostsamt.

  Trådlöst nätverkskort Fördelar

  En av fördelarna med att använda trådlösa nätverkskort kortet är den uppenbara fördelen att kunna vara mobil med en bärbar dator och ändå ha tillgång till Internet. Detta gör att företagare att bli mer produktiva när de reser. Trådlös adapter kort också underlätta tillägg av fler datorer i ett nätverk utan att behöva köra några kablar. Använda trådlösa adaptern kort tillåter även anslutning i områden där det skulle vara svårt att installera kablar. Trådlösa system är också snabbare och enklare att installera än trådbundet system.

  Trådlöst nätverkskort Nackdelar

  Bekvämligheten av mobilitet med trådlös adapter kort uppvägs av sårbarheten i trådlösa nätverk för dataintrång. Dataöverföringshastigheter lider också fler datorer läggs till ett trådlöst nätverk. Nätverksanslutningen är begränsad till avståndet mellan datorn från närmaste åtkomstpunkten. Radiosignaler från enheter såsom trådlösa telefoner och mikrovågsugnar kan störa den trådlösa anslutning. När standarder förändras, dvs kommunikationsprotokoll etc. , kan det vara nödvändigt att uppgradera trådlösa nätverkskortet kort.

  Trådlöst nätverkskort eller nätverkskort

  I en hemmiljö en trådlös adapter kort kan vara tillräcklig. Men i ett företags-eller företagsklimat där nätsäkerheten högre prioritet än installationskostnader, är det tillrådligt att använda en fast system med nätverkskort. Nätverk som använder trådlösa adaptern kort är lämpliga som kompletterande arrangemang till ett trådlöst nätverk som fungerar som ryggraden i nätverket.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur reparera moderkortet på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Varför ha en USB-port på en datorskärm?
 • hur man återställer en HP 2550l color laserjet
 • hur man vet vilken bagge för att köpa
 • baggen specifikationerna för en Dell Inspiron 2200
 • skillnaderna mellan en USB-port och en USB-hubb
 • hur man byter RAM i en MacBook Pro
 • hur man ändrar ett enda klick mus i Vista
 • hur man installerar Logitech hörlurar
 • hur du installerar en andra Maxtor hårddisk
 • Vad är ett inbyggt system avr?