Dator > tech tips för den grundläggande datoranvändare

 • tech tips för den grundläggande datoranvändare


 • Du behöver:
  administratörsnivå konto

  Alla har inte en dyr, super-drivna dator för avkodning brandväggar och vad andra nonsens du hört om dessa dagar. . Ibland du bara behöver en dator för grunderna. E-post, skriva brev och kanske lite ljus surfande

  Om du är en grundläggande datoranvändare, finns det några bra tekniska tips som förmodligen skulle vara ganska användbart för dig, och hjälpa dig att få mesta möjliga av dina grundläggande datorvana.

  Cord Anslutningar

  Du skulle bli förvånad över hur ofta ett datorproblem kan skyllas på en dålig anslutning mellan en av datorns sladdar och vad den ska sättas in.

  Kontrollera alla sladdar före detonationen upp datorn, inklusive anslutningar av musen, tangentbordet, skärmen och den viktiga nätsladden.

  starta om datorn

  När en dator blir kört fast med information och processer som körs, ibland verkar frysa upp helt, eller medger små skurar av funktion var några sekunder i bästa fall.

  När något sådant här händer, det är extremt osannolikt att du kommer att möjligt att rädda din dator session, och en omstart rekommenderas starkt. Omstart stoppar alla processer från att köra precis som en avstängning skulle, och gör att datorn kan starta på nytt operativsystem.

  Starta om datorn genom att antingen välja "Omstart" funktionen från din dators start meny eller, när det gäller datorer helt frusen, tryck och håll ner datorns strömbrytare tills den stängs av. Vänta några sekunder och tryck på knappen igen för att på den igen.

  Kringutrustning och kontakter

  en modern dator har begränsad USB och andra ingångsportar inbyggd i det, men ett enormt utbud av kringutrustning som högtalare, skrivare , kameror och mycket mer. Det kan bli omfattande skador som orsakas av-och urkoppling av saker felaktigt från en dator hamn, så använd rätt teknik.

  Att plugga något i, först till att du har rätt ingång vald för det. Att försöka störa ut ökända fyrkantig pinne i ett runt hål kommer att göra dig något gott.

  Då passar toppen på kontakten i porten, och ge den ett lätt tryck framåt. Öka trycket sakta tills kontakten ansluts till fullo.

  Ta bort pluggarna genom att dra dem långsamt ur deras hamnar. Om det alls är möjligt se till att dra dem direkt från datorns port. Dra inte i vinkel, då detta kan skada både hamnen och kontakten

  Mildhet och renlighet

  En dator är inte en gräsklippare, som ibland kan vara alltför abrupt in i striden med en kraftig stöt i chassit. Datorer har mycket få rörliga delar, och det är sällan deras fel om datorn låser upp

  Motstå frestelsen att smacka datorn, knuffas höljet, eller på annat sätt försöka att manuellt få det fungera igen. Det är en meningslös åtgärd och skulle eventuellt bryta något delikat inuti maskinen. Också undvika att försöka att köra program eller kommandon som inte fungerar första gången. Alla gör är att låsa datorn upp ytterligare och senarelägga datorns eventuella unjamming

  Trots intensivt beträffande utvecklingen av ens grundläggande datorer nuförtiden, är deras största svaghet sårbarheten i deras fysiska komponenter. Du kan enkelt förstöra din dator genom att av misstag spilla en vätska eller annat livsmedel till en viktig del.

  Även om det är frestande att spara tid genom att äta din lunch medan du arbetar på din dator, du lockande katastrof med varje bett och varje klunk. Flytta din mat borta en kort sträcka för att minska chanserna för ett mellanmål-relaterade katastrof.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:om datorelektronik

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en DVD-RW i en Dell Latitude D620
 • hur man kopierar filer till ett Memory Stick
 • Inaktivera ett avgiftssystem dator batteri
 • hur du ändrar ett tangentbord på en hp pavilion bärbar dator
 • hur man fixar det fans på en Mac G4 laptop
 • hur man byter RAM i en Inspiron 1501
 • hur man installerar mer RAM minne i en HP
 • hur man byter en 512 marker i en dell inspiron 1501
 • hur du tar bort trådlös lösenord för äpplen
 • Lägga till en skrivare via din trådlösa router