Dator > magnetband fakta

 • magnetband fakta


 • Magnetband är masslagringsenheter kan säkerhetskopiera och behålla stora mängder data. De klassificeras som sekundära lagringsmedia, och kan hålla och spara data och program när en dator är avstängd. Magnetband är liknande i drift och funktion till bandspelare och videobandspelare band

  Historia

  Fritz Pfleumer, en. tysk ingenjör, uppfann magnetband 1928. De tidigaste band användes huvudsakligen för ljudinspelning. Enligt Jyoti Snehi i boken "Datorkringutrustning och Gränsyta," magnetband var första kommersiellt bruk 1947. Magnetband först används för att registrera datoruppgifter 1951.

  Lagringskapacitet

  Magnetband är utformade för att lagra stora mängder data, vanligen högst 26 gigabyte. Från och med juni 2010, magnetband kan hålla upp till 35 biljon byte (terabyte) data.

  Struktur och funktion

  Magnetband är vanligtvis 0,5 inches bred och täckt med magnetizable material, över vilket data kan registreras. Lagringen delen av bandet är vanligen ett band som är bestrukna eller impregnerade med ett magnetiskt material. Detta magnetiska band lagras i rullar eller patroner /kassetter som är mellan 50 och 2400 meter lång.

  Information registreras i form av små icke-magnetiserade och magnetiserade fläckar, där närvaron av en plats motsvarar 1 och avsaknad representerar 0. Data lagras i form av ettor och nollor. Till exempel, bokstaven "A" representeras av "1011" och "B" representeras av "1010. "

  Data Recovery

  Data som lagras på ett magnetiskt band är sekventiellt nås, vilket innebär att innehållet i en magnetband läses från början till en notering är nådd. Till exempel, om en användare vill komma åt data lagras i läge "E", på magnetband enheten kommer åt data som lagras på platser "A", "B", "C" och "D" före åtkomst och bearbetning av data som krävs.

  Fördelar

  Magnetband är billigare än andra typer av sekventiell åtkomst enheter. Data som lagras på dem kan raderas och de kan återanvändas flera gånger. Magnetband har hög lagringskapacitet och kan säkerhetskopiera stora mängder information. Enligt "Datorkringutrustning och anslutningar," magnetiska band är de mest lämpliga lagringsmedia för att lagra stora datamängder.

  Nackdelar

  Magnetband tenderar att försämras med tiden. Dataåtkomst är långsam och en bandstation måste läsa hela innehållet i en magnetband innan du hittar och data.

  Aktuell status

  Snabbare och effektivare lagringsmedier (inklusive CD, DVD och flash-enheter) har i stor utsträckning ersatts magnetband. Magnetband, dock anses vara ett pålitligt alternativ till CD-skivor och andra lagringsmedia i situationer som kräver säkerhetskopiering av stora mängder data.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur reparera gångjärnet på en Samsung x10

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en datorskärm
 • hur man använder cmd för att hitta en Microsoft-adress Exchange Server
 • Hur får jag volym på min gateway laptop?
 • Felsökning en HP 3030 skrivare
 • hur man gör en säkerhetskopia av en cd
 • hur du överför en video från en skiva till en hårddisk i Windows Vista
 • hur du tar bort BIOS-lösenord från en Toshiba laptop
 • specs på Panasonic DP-6010 skanner
 • hur en enda fysisk dator kan vara en webbserver och en e-postserver
 • Hur anger jag tech-läge på en Xerox pe220?